Menu
 

Otrdiena, 13 Jūlijs 2021

Rīgas reģionā policija aiztur divus vīriešus, pie kuriem atrod 20 kilogramus marihuānas

Šī gada 1.jūlijā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 1.biroja 3.nodaļas amatpersonas Rīgas reģionā aizturēja divus vīriešus par narkotisko vielu realizāciju lielos apmēros. Kopumā vairākās kratīšanās izņemti aptuveni 20 kilogrami marihuānas, skaidras naudas līdzekļi 22 000 eiro apmērā, kā arī atsavinātas divas automašīnas. Abiem aizturētajiem vīriešiem 3.jūlijā tiesa piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu, informē Valsts policijā.

Lasīt vairāk...

Aptauja: 40% Pierīgas iedzīvotāju iesaistās savas apkaimes uzlabošanā

40% Pierīgas iedzīvotāju iesaistās savas apkaimes un pilsētvides uzlabošanā: 32% to dara neregulāri, bet 8% - ļoti aktīvi. 23% aptaujāto norādījuši, ka aktīvi interesējas par aktualitātēm, taču paši vēl nav iesaistījušies, bet 25% Pierīgas iedzīvotāju nav iesaistījušies, taču vēlētos to darīt, liecina “Mežpils alus” un pētījumu centra “Norstat” veiktās aptaujas dati.

Lasīt vairāk...

Apstiprina 1,82 miljardu eiro apjomīgo Latvijas Atveseļošanas fonda plānu

Eiropas Savienības (ES) Ekonomisko un finanšu jautājumu padome otrdien apstiprināja 1,82 miljardu eiro apjomīgo Latvijas Atveseļošanas fonda plānu, aģentūru LETA informēja Finanšu ministrijā (FM). Līgumu par finansējuma saņemšanu plānots noslēgt augustā, un kā pirmā atbalstu saņems veselības nozare, kurā jau ir uzsākta projektu sagatavošana.

Lasīt vairāk...

Pazīstamais redaktors Antons Benjamiņš – savulaik skolotājs Ogrē un Plāterē

1860. gada 13. jūlijā dzimis Antons Benjamiņš – izdevējs, žurnālists, rakstnieks, Latvijas preses magnāts. 1911. gadā kopā ar Haimu Blankenšteinu viņš izdeva ilustrētu žurnālu "Atpūta" un kopā ar Emīliju Benjamiņu – savu sievu – sāka izdot laikrakstu "Jaunākās Ziņas". "Vecais kungs" – tā laipni un ar cieņu Antonu Benjamiņu sauca padotie un darbinieki laikraksta "Jaunākās Ziņas" un žurnāla "Atpūta" redakcijā. Pats viņš sevi dēvējis par vecāko darba biedru.

Lasīt vairāk...

Ropažu ciema iedzīvotājiem sola atjaunot siltā ūdens piegādi

Ropažu novada pašvaldība no pašvaldības kapitālsabiedrības SIA “Vilkme” saņēmusi siltumenerģijas piegādātāja - SIA “Kaltess” - paziņojumu, no kura izriet, ka SIA “Kaltess” no 2021. gada 9. jūlija pārtrauc siltā ūdens sagatavošanu Ropažu ciema iedzīvotājiem līdz apkures sezonas sākumam, jo nepieciešams veikt rekonstrukcijas darbus apkures sistēmai, kura ir nerentabla, kā arī jāgatavojas nākamai apkures sezonai.
Lasīt vairāk...

Zaļa oāze pat vasaras svelmē: kādus puķu podus izvēlēties telpām, kādus - terasei

Šī vasara mūs lutina ar nepieredzēti ilgstošu karstumu, un veldzi meklē visi - ne tikai cilvēki un dzīvnieki, bet arī augi. Liela loma augu labsajūtā gan ziemā, gan vasarā var izrādīties ne vien pareizai laistīšanai un kopšanai, bet arī atbilstošam puķu podam. Kā izvēlēties piemērotāko, stāsta "Kesko Senukai Latvia" produktu speciāliste Līna Spure.

Lasīt vairāk...

AT: Salaspils domei jānodrošina visiem deputātiem vienlīdzīgas tiesības darboties komitejās

Augstākā tiesa (AT) 9.jūlijā atstājusi negrozītu Administratīvās apgabaltiesas spriedumu, ar kuru pilnībā apmierināts Salaspils novada domes deputāta Jāņa Nebara (NA) pieteikums par pienākuma uzlikšanu Salaspils novada domei izdot lēmumu par domes komiteju sastāva noteikšanu, nodrošinot deputātu vienlīdzīgas tiesības līdzdarboties Salaspils novada domes pastāvīgo komiteju darbā, aģentūru LETA informēja tiesā.

Lasīt vairāk...

Salaspils mērs kāpj uz vecā "grābekļa"

Pirms gada un diviem mēnešiem "Rīgas Apriņķa Avīze" rakstīja par to, ka Administratīvā apgabaltiesa bija pasludinājusi savu spriedumu administratīvajā lietā, kas ierosināta, pamatojoties uz Jāņa Nebara pieteikumu par pienākuma uzlikšanu Salaspils novada domei iekļaut pašvaldības deputātu Jāni Nebaru vēl vienas pastāvīgās komitejas sastāvā. Ar šo spriedumu tika apmierināts Nebara pieteikums, bet, kā izrādās, Salaspils novada pašvaldība arī to bija pārsūdzējusi, tāpēc lietu skatīja Latvijas Republikas Senāts, kas 9. jūlijā pieņēma lēmumu apgabaltiesas spriedumu atstāt negrozītu. Trīs dienas pirms tam Salaspils novada domes priekšsēdētāja Raimonda Čudara vadītās ārkārtas sēdes laikā tika apstiprināts jauno pašvaldības pastāvīgo komiteju sastāvs, kurās nemiera cēlējam Nebaram atkal atradās tikai viena vieta…

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.