Menu
 

Svētdiena, 18 Septembris 2022

Ieva Tetere: Korporatīvā pārvaldība – nereti piemirsta, taču neaizvietojama ilgtspējas šķautne

“Ilgtspēja” ir viens no skanīgākajiem un korporatīvajā vidē visvairāk piesauktajiem jēdzieniem, kas, koncentrēti to atšifrējot, nozīmē ētisku, atbildīgu attieksmi pret visiem ar biznesu un tā attīstību saistītiem jautājumiem. No darbinieku piesaistes un iepirkumu organizēšanas, līdz rūpēm par klimatu un uzņēmumu pārvaldību. Ētiska un atbildīga attieksme vārdos un darbos.

Lasīt vairāk...

Kā palīdzēt aizliktam degunam; kā saaukstēšanos atšķirt no alerģiskā rinīta

Iesnu rašanās iemesli var būt dažādi un, atkarībā no tiem, ir svarīgi iesnas pareizi ārstēt, lai gan gūtu vēlamo efektu, gan nenodarītu ļaunu veselībai, piemēram, pārāk ilgi un nevietā lietojot deguna aizlikumu samazinošu līdzekli. Saaukstēšanās vai alerģisks rinīts? Šis jautājums var radīt apjukumu, taču, farmaceits, aptiekas klientam uzdodot precizējošus jautājums, var tos atšķirt un palīdzēt problēmu mazināt. Jāņem vērā, ka katram gadījumam nepieciešama sava, vispiemērotākā terapeitiskā izvēle, lai ārstēšana būtu droša un efektīva.

Lasīt vairāk...

Aptauja: Viedokļa brīvība un personības iezīmju pieņemšana – iedzīvotājiem vissvarīgākie aspekti, lai iekļautos savā kopienā

Starp Latvijas iedzīvotājiem svarīgākajiem aspektiem, lai iekļautos savā kopienā, minēta iespēja ikvienam brīvi paust savu viedokli (28%), dažādu personības iezīmju pieņemšana (15%) un nenosodīšana par ārējo izskatu (14%), liecina pārtikas ražošanas un vairumtirdzniecības uzņēmuma “Mars” īstenotās aptaujas rezultāti.

Lasīt vairāk...

Nesamaksāti rēķini un ieilguši parādi. Ar kādām sekām jārēķinās

Arvien pieaugošā inflācija un straujais energoresursu sadārdzinājums ne vienam vien Latvijas iedzīvotājam jau šobrīd ir radījis grūtības apmaksāt ikmēneša rēķinus. Tiek lēsts, ka, tuvojoties ziemas sezonai, kas draud ar rekordlieliem rēķiniem par siltumu un elektroenerģiju, šādu iedzīvotāju skaits turpinās pieaugt. Kādas sekas var būt neapmaksātiem rēķiniem un kā rīkoties, ja finanšu trūkuma dēļ rēķinus nevar apmaksāt?

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.