Menu
 

Ceturtdiena, 08 Septembris 2022

Likumā nostiprina Latvijas Pareizticīgās Baznīcas neatkarību no jebkādas ārpus Latvijas esošas baznīcas varas

Saeima ceturtdien kā steidzamus pieņēma grozījumus Latvijas Pareizticīgās Baznīcas likumā, kas nostiprina Latvijas Pareizticīgās Baznīcas ar visām tās diecēzēm, draudzēm un iestādēm pilnīgu neatkarību no jebkādas ārpus Latvijas esošas baznīcas varas (autokefāla baznīca). Likums stāsies spēkā nākamajā dienā pēc tā izsludināšanas.

Lasīt vairāk...

Pēteris Strautiņš: Inflācija nav liktenis

Augustā inflācijas pieauguma skrējiens apstājās, cenu kāpums gada griezumā palika nemainīgs jeb 21,5%. Tas nenozīmē, ka būtu apstājies cenu līmeņa kāpums, jo dzīves dārdzība augustā pret jūliju pieauga par 0,4%. Ja pagājušā gada augusts būtu bijis "normāls", tas ir, cenu līmenis pret jūliju tad būtu samazinājies, gada inflācija jaunākajos datos būtu turpinājusi augt.

Lasīt vairāk...

Mārtiņš Āboliņš: Līdz gada nogalei inflācija Latvijā varētu sasniegt 25 %

Cenu kāpums Latvijā turpinās, un inflācija Latvijā jau otro mēnesī pēc kārtas ir pārsniegusi 20 %, savukārt līdz šī gada nogalei inflācija Latvijā varētu sasniegt 25 % un gada vidējā inflācija šogad būs ap 17 %. Tikai kopš februāra patēriņa cenas Latvijā ir augušas par vairāk nekā 15 % un tas ir saistīts gan ar energoresursu, pārtika, metālu un citu dabas resursu cenu kāpumu pasaulē, gan Krievijas iebrukumu Ukrainā.

Lasīt vairāk...

Tiesās vīrieti par sešpadsmit gadu vecumu nesasniegušas meitenes izvarošanu Salaspilī

Augusta nogalē Pierīgas prokuratūras prokurore tiesai nodeva krimināllietu, kurā kāds vīrietis apsūdzēts par to, ka viņš izdarīja dzimumakta mēģinājumu, kā arī orālu un anālu aktu un dzimumtieksmes apmierināšanu pretdabiskā veidā ar personu, kura nav sasniegusi sešpadsmit gadu vecumu, pret cietušās gribu, lietojot vardarbību un draudus, informēja Latvijas Republikas prokuratūrā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.