Menu
 

Pirmdiena, 05 Septembris 2022

Koalīcija nespēj vienoties par termiņuzturēšanās atļauju izsniegšanas ierobežojumiem Krievijas un Baltkrievijas pilsoņiem

Koalīcija vēl nav spējusi rast vienotu viedokli attiecībā uz likuma grozījumiem Imigrācijas likumā, kas paredz stingrākas prasības termiņuzturēšanās (TUA) atļauju izsniegšanā Krievijas un Baltkrievijas pilsoņiem, pirmdien pēc koalīcijas tikšanās žurnālistiem norādīja iekšlietu ministrs Kristaps Eklons (AP).

Lasīt vairāk...

Lidosta "Rīga" un Mārupes pašvaldība paraksta sadarbības memorandu

Apzinoties kopīgus mērķus vietējās kopienas iedzīvotāju dzīves kvalitātes uzlabošanai, lidostas “Rīga” un jaunā Mārupes novada pašvaldības vadība 5.septembrī parakstīja sadarbības memorandu. Tas paredz lidostas un pašvaldības sadarbību projektos, lai atbalstītu novada bērnus un jauniešus, personas ar invaliditāti un seniorus, kā arī ar lidostas darbinieku brīvprātīgo darbu. Tāpat plānots atbalstīt Mārupes pašvaldības organizētos pasākumus kultūras, sporta, izglītības, tūrisma un sociālajā jomā, informē lidostas pārstāve Ilze Salna.

Lasīt vairāk...

"Grammy" laureāti septembrī Rīgā ierakstīs skaņu celiņu Holivudas režisora animācijas īsfilmai

Septembrī Rīgā ieradīsies “Grammy” balvas laureāti – Holivudā dzīvojošā un strādājošā latviešu komponiste Lolita Ritmanis, diriģente Eimija Andersone un skaņu inženieris Marks Matsons –, lai ierakstītu skaņu celiņu Holivudas jaunā režisora Daniela Kreicberga īsmetrāžas animācijas filmai “Tahlequah the Whale: A Dance of Grief”.

Lasīt vairāk...

Finansiālās grūtībās iedzīvotājiem visgrūtāk atteikties no iepirkšanās un ceļojumiem

Sastopoties ar finansiāliem sarežģījumiem, Latvijas iedzīvotājiem visgrūtāk būtu atteikties no iepirkšanās, ārvalstu ceļojumiem un dāvanu sagādāšanas saviem mīļajiem. Savukārt salīdzinoši vieglāk – no restorānu un kafejnīcu apmeklējuma, kā arī brīvdienām Baltijas ietvaros un sporta nodarbībām, liecina “Luminor” bankas veiktā iedzīvotāju aptauja.

Lasīt vairāk...

Septembra vidū izskanēs vērienīgais Māras Zālītes jubilejas koncerts "Paši skaistākie vārdi"

17.septembrī VEF Kultūras pilī Latvijas spožākie mūziķi sveiks tautā mīlēto dzejnieci, dramaturģi un prozaiķi Māru Zālīti nozīmīgajā jubilejā. Iespaidīgs solistu, instrumentālistu un kora sastāvs sniegs emocionālu un pilnasinīgu atskatu uz to Māras Zālītes daiļrades daļu, ko labākie latviešu komponisti ietvēruši mūzikā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.