Menu
 

Pirmdiena, 19 Septembris 2022

Jauniešu intereses veicināšanai par darbu pasažieru pārvadājumu jomā būtiska darba devēju un izglītības iestāžu sadarbība

Lai ilgtermiņā risinātu jautājumu par autobusu šoferu trūkumu un jauniešu interesi par nozari, nepieciešama aktīva izglītības iestāžu un darba devēju sadarbība, – šāda atziņa dominēja Satiksmes ministrijas rīkotajā diskusijā par darba spēka piesaisti pasažieru pārvadājumiem ar autobusiem.

Lasīt vairāk...

Biežākie iemesli, kāpēc uzņēmēji saņem finansējuma atteikumus

Uzņēmējdarbības uzsākšanai vai tālākai attīstībai ir nepieciešama ne tikai biznesa ideja, bet arī finanšu līdzekļi, ko sakrāt pašam ne vienmēr ir pa spēkam. Atbalstu var meklēt pie biznesa partneriem, ģimenes vai draugiem, taču biežāk finansējums tiek lūgts kredītiestādēs. Lai bankas izsniegtu aizdevumu prasītajā apjomā, uzņēmumam ir jāatbilst vairākiem kritērijiem.

Lasīt vairāk...

"Venipak" izveido jaunu termināli Rumbulā

Starptautisko pakalpojumu piegādes kompānija “Venipak” izveidojis vēl vienu paku piegādes termināli Pierigā, lai nodrošinātu savlaicīgu, ātrāku un ērtāku paku saņemšanu klientiem. Pašreiz viens šāds terminālis darbojas Mārupē, kurā darbu no šā gada oktobra nodrošinās jauna šķirošanas līnija ar investīcijām 1,5 miljonu eiro apjomā, bet jaunais terminālis atrodas Rumbulā.

Lasīt vairāk...

"Orkla Foods Latvija" apgrozījums pērn samazinājies par 21,7%

Koncernā "Orkla Latvija" ietilpstošais pārtikas ražotājs SIA "Orkla Foods Latvija", kas ražo preces ar preču zīmi "Spilva", pagājušajā gadā strādāja ar 22,327 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 21,7% mazāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus kompānija cieta zaudējumus 706 847 eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš, liecina "Firmas.lv" publiskotā informācija.

Lasīt vairāk...

Stiliste: ko un kā valkāt šoruden

Atvaļinājumu sezonai noslēdzoties, aktuāls kļūst jautājums, kā stilīgi ģērbties birojā un mācību laikā. Stiliste Kristīne Plota uzsver, ka sportiskā stila elementi jau daudzas sezonas ir neatņemama ikdienas garderobes sastāvdaļa. Šoruden must-have, protams, ir dažādi adījumi un rotaļīgais “atpakaļ uz skolu” stils.

Lasīt vairāk...

Noteiks atbalsta piešķiršanas kārtību piekrastes zvejniekiem

Noteiks kārtību kādā notiks pasākuma "Atbalsts zvejniekiem piekrastes zvejā" atbalstu piešķiršana, nosakot saņemšanas nosacījumus, publiskā finansējuma apmēru, attiecināmās un neattiecināmās izmaksas, pieteikšanās kārtību un iesniedzamos dokumentus, liecina informācija Zemkopības ministrijas (ZM) sagatavotajā rīkojuma projektā.

Lasīt vairāk...

PTAC ieteikumi patērētājiem, izvēloties apkures katlus

Ņemot vērā valsts pieejamo atbalstu energoefektivitātes uzlabošanai mājsaimniecībās un pārejai uz atjaunojamiem energoresursiem, kā arī gatavošanos jaunajai apkures sezonai, palielinās patērētāju interese par apkures katlu iegādi. Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) aicina patērētājus pirms apkures katla iegādes rūpīgi izvērtēt, vai prece ir atbilstoša gan patērētāja vajadzībām, gan arī valsts atbalsta programmas atbalstāmajām aktivitātēm, ja tādas ir plānots izmantot.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.