Menu
 

Otrdiena, 13 Septembris 2022

Izstādē "Riga Food 2022" Rīgas plānošanas reģiona piedāvājumā – no mutē kūstošiem saldumiem līdz melnajam kaviāram

Pārtikas izstādē “Riga Food 2022” Rīgas plānošanas reģiona (RPR) stendā bija pārstāvēti 13 dažādi reģiona mazie uzņēmēji un pārtikas mājražotāji, vairāki piedalījās pirmo reizi – citi piedāvāja dažādus jaunumus, informē RPR pārstāvji. Izstādes apmeklētāji šeit varēja iepazīt ļoti dažādus Rīgas reģionā gatavotus produktus – karameles, kūkas, maizi, smalcinātu musli, aukstumā žāvētus našķus, veselīgas augu valsts uzkodas, dažādā veidā pārstrādātus mārrutkus, zivis, ekskluzīvu sieru, melno kaviāru, vīnus, stipro alkoholu un citus.

Lasīt vairāk...

Ārvalstu filmu uzņemšanai Latvijā būs pieejami papildu divi miljoni eiro

13.septembra sēdē Ministru kabinets konceptuāli atbalstīja papildu valsts budžeta finansējuma piešķiršanu 2 096 561 eiro apmērā līdzfinansējumam ārvalstu filmu uzņemšanai Latvijā Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) 2022.gadā organizēto pirmās atlases kārtas rezerves projektiem un otrās atlases kārtas filmu projektiem. Paredzēts, ka ar papildu piešķirto finansējumu tiks īstenoti astoņi Latvijas un Nīderlandes, Somijas, Itālijas, Norvēģijas, Austrijas, Francijas, Lielbritānijas, Polijas producentu apvienību kino projekti, informē Ekonomikas ministrijā.

Lasīt vairāk...

Aptauja: Trešdaļa jauniešu uzskata, ka ietekmēt politiku var ar sociālo mediju palīdzību

Trešdaļa Eirobarometra zibensaptaujā aptaujāto Latvijas jauniešu uzskata, ka viens no efektīvākajiem veidiem, kā panākt, lai lēmumu pieņēmēji ieklausītos viņos, - aktīvi paust savu pozīciju sociālajos medijos, izmantot tēmturus un mainīt konta attēlus (35%). Tajā pašā laikā vien 26% jauniešu vecumā no 15 līdz 30 uzskata, ka balsošana vēlēšanās ir efektīva rīcība, lai viņu balsis tiktu sadzirdētas Eiropas, nacionālajā un vietējā līmenī. Salīdzinājumam visā ES 39% jauniešu uzskata, ka balsošana ir efektīvākā rīcība, informē Eiropas Komisijas (EK) pārstāvniecībā Latvijā.

Lasīt vairāk...

"Latvijas Zaļais punkts": Partiju īsajās programmās iztrūkst konkrētāka piedāvājuma resursu ilgtspējīgā izmantošanā

Ģeopolitiskā situācija un straujais cenu kāpums ir aktualizējis jautājumus par resursu ilgtspējīgāku izmantošanu gan valsts, gan individuālā līmenī. Valsts īstenotajai politikai un izmantotajiem instrumentiem ir liela ietekme, lai Latvija sev pieejamos resursus izmantotu ilgtspējīgi, jēgpilni un vienlaikus ekonomiski efektīvi. Ilgtspējīgi risinājumi resursu izmantošanā būs kritiski svarīgi, lai risinātu energokrīzi ilgtermiņā. Tomēr to kandidātu sarakstu 4000 zīmju programmās, kas saskaņā ar socioloģiskajām aptaujām varētu iekļūt 14.Saeimā, piedāvājums resursu ilgtspējīgā izmantošanā ir virspusējs un aprobežojas ar vispārīgām frāzēm, informē "Latvijas Zaļā punkta" pārstāvji.

Lasīt vairāk...

Pētījums: Latvijā pieaug brīvē dēto olu patēriņš

Latvijā pēdējos 12 mēnešos ir sarucis sprostos dēto olu patēriņš, bet brīvos apstākļos un kūtī dēto olu patēriņš ir pieaudzis, liecina nesen veiktais “Nielsen” pētījums. Dati atklāj, ja pērnā gada jūnijā sprostos dēto olu tirgus daļa bija 83,2%, tad šogad tā ir jau 75,3%, informē Latvijas Apvienotajā putnkopības nozares asociācijā (LAPNA).

Lasīt vairāk...

Autotransporta direkcija vērtēs reisu neizpildi Pierīgas maršrutu tīkla daļā un lems par iespējamiem līgumsodiem pārvadātājiem

Autotransporta direkcija oktobra sākumā izvērtēs SIA "Latvijas Sabiedriskais autobuss", AS "Nordeka" un AS "Liepājas autobusu parks" reisu neizpildi Pierīgas maršrutu tīklā septembrī un lems par pārvadātāju atbildību, tostarp līgumsoda piemērošanu, aģentūrai LETA norādīja Autotransporta direkcijas pārstāvis Viktors Zaķis. Viņš uzsvēra, ka Autotransporta direkcija fiksē ikvienu neizpildīto reisu reģionālajā maršrutu tīklā, kā arī veic to neizpildes iemeslu apzināšanu.

Lasīt vairāk...

Tieslietu ministrija: Pieaug tautības ieraksta maiņas gadījumi

Tieslietu ministrijas Dzimtsarakstu departaments informē, ka šogad astoņos mēnešos 1365 personām ir mainīts vārda, uzvārda vai tautības ieraksts. Vārds mainīts 112 gadījumos, uzvārds - 1114, vienlaikus gan vārds, gan uzvārds - 59, tautības ieraksts - 76 gadījumos, bet atteikumi par personvārda vai tautības ieraksta maiņu šogad pieņemti četros gadījumos. 2021.gada 12 mēnešos 247 gadījumos mainīts vārds, 1181 personām mainīts uzvārds, vienlaikus gan vārdu, gan uzvārdu mainījusi 71 persona, tautības ierakstu - 20 personas, informē Tieslietu ministrijā.

Lasīt vairāk...

Ekonomists: Šī ir pirktspējas krīze, bet nav vispārēja ekonomiskā lejupslīde

Latvijas ekonomika šobrīd saskaras ar skarbiem izaicinājumiem – reālās algas samazinās pirmo reizi kopš 2008.–2009.gada globālās ekonomiskās krīzes. Sarežģījumus ir radījis enerģijas cenu kāpums un citi ar Krievijas uzbrukumu Ukrainai saistīti notikumi. Tomēr, rodot energoefektīvākus un ilgtspējīgākus risinājumus, kā arī mainot primāros energoresursus un noieta tirgus, šībrīža izaicinājumi ekonomiku var padarīt daudz spēcīgāku. Pēc sekmīgas grūtību pārvarēšanas un inflācijas mazināšanās var sekot strauja izaugsme, liecina “Luminor” bankas galvenā ekonomista Pētera Strautiņa jaunākais Baltijas un Latvijas ekonomikas apskats. 

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.