Menu
 

Trešdiena, 28 Septembris 2022

Brīdina par riskiem veselībai un elektrotīkliem, atsakoties no centralizēta karstā ūdens cirkulācijas

Atsakoties no centralizēta karstā ūdens cirkulācijas, pastāv risks savairoties "Legionella spp." baktērijām, kā arī pārslogot ēku energotīklus, jo ūdens sildīšanas boileri tērē relatīvi daudz elektrības, trešdien Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas Mājokļa jautājumu apakškomisijas sēdē brīdināja namu apsaimniekotāji.

Lasīt vairāk...

Saeimas Juridiskā biroja vadītāja asi kritizē valsts aizsardzības dienesta likumprojekta aktuālo redakciju

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija šodien pirmajā lasījumā atbalstīja Valsts aizsardzības dienesta (VAD) likumprojektu un citus rekrutēšanas reformai paredzētus vairāku likumu grozījumus, tomēr pirms balsojuma likumprojekta redakciju asi kritizēja Saeimas Juridiskā biroja vadītāja Dina Meistere.

Lasīt vairāk...

Kauguru vides objekta metu konkursā uzvar Uģa Traumaņa "Mezgls"

Jūrmalas Kultūrtelpas un vides dizaina centrā atklātā sanāksmē paziņoti metu konkursa par augstvērtīga vides objekta izveidi Kauguros uzvarētāji. Pirmo godalgu ieguvis metālmākslinieka Uģa Traumaņa piedāvājums – skulpturālais objekts "Mezgls". Vides objekts ar teritorijas labiekārtojumu iecerēts kā iedzīvotāju simboliska satikšanās vieta pie Kauguru kultūras nama, liecina informācija Jūrmalas pašvaldības interneta vietnē.

Lasīt vairāk...

Levits un Kariņš: Latvijā paredzētais energoatbalsts ir viens no lielākajiem ES

Kopējais iedzīvotājiem un uzņēmējiem piešķirtais energoatbalsts Latvijā ir vai nu lielākais vai viens no lielākajiem starp Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, rēķinot procentos uz iekšzemes kopproduktu, trešdien kopīgajā preses konferencē pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV) norādīja Valsts prezidents Egils Levits.

Lasīt vairāk...

Siguldā norisināsies starptautiskais Manhetenas īsfilmu kinofestivāls

No 22.septembra līdz 2.oktobrim Latvijas pilsētās norisinās 25.Starptautiskais īsfilmu festivāls “Manhattan Short”. Siguldā Manhetenas īsfilmu kinofestivāls norisināsies 1.oktobrī k/t “KinoLora”, Strēlnieku ielā 2. Šogad festivāls Latvijā atzīmē savu 10 gadu jubileju, kam par godu pirmo reizi tika rīkots arī Latvijas jauniešu veidoto īsfilmu konkurss.

Lasīt vairāk...

Aptauja Ogrē. Vai esat izlēmis, par ko balsot, un kas noteic jūsu izvēli?

Šosestdien, 1.oktobrī, notiks 14.Saeimas vēlēšanas. Saeimas vēlēšanās ir pieci vēlēšanu apgabali – Rīga, Vidzeme, Latgale, Kurzeme un Zemgale –, un no katra apgabala Saeimā ir jāievēl noteikts deputātu skaits. Ārzemēs esošie vēlētāji balso par Rīgas apgabala kandidātu sarakstiem. Tāpat kā līdz šim vēlētāji Saeimas vēlēšanās varēs balsot jebkurā vēlēšanu iecirknī.

Lasīt vairāk...

Aptauja: 73% darbinieku nevēlas strādāt birojā, ja iemesls ir "tikai tur būt"

82%  uzņēmumu vadītāju atzīst, ka viņiem rada bažas, kā panākt darbinieku atgriešanos birojos klātienē. Iezīmējas arī darba devēju satraukums par darba produktivitāti: 85% vadītāju norāda, ka pāreja uz hibrīddarbu viņiem nerada pārliecību par darba ražīgumu. Tikmēr darba ņēmēji prasa lielāku autonomiju un attālināta darba iespējas. Jaunākie "Microsoft Work Trend Index" dati demonstrē arvien lielāku plaisu starp darba devējiem un darbiniekiem.

Lasīt vairāk...

Optometriste: Senioriem redzes pārbaude jāveic regulāri

Kļūstot vecākiem, cilvēka acis dabiski noveco un vairs nespēj atbilstoši pildīt galveno funkciju – nodrošināt skaidru redzi visos attālumos. Nereti lēni progresējošas redzes asuma izmaiņas ilgākā laika posmā var palikt neievērotas – ja vienā no acīm notiek izmaiņas, otra šīs problēmas var nomaskēt. Tāpēc, lai novērstu straujāku tādu acu slimību progresēšanu kā glaukoma vai katarakta, arī senioru vecumā ir svarīgi veikt regulāras redzes pārbaudes un acs spiediena mērījumus.

Lasīt vairāk...

Kāds skolotājs tu vēlies būt? Atbild jaunie skolotāji

Oktobra pirmajā svētdienā Latvijā tiek svinēta Skolotāju diena, kurai gatavojoties arī skolotāju izglītības projekta “Mācītspēks” pedagogi dalījās domās par saviem mīļākajiem skolotājiem un to, kādi skolotāji viņi paši tiecas būt. “Mācītspēks” dalībnieki un absolventi visā Latvijā norāda, ka bez mācību vielas apguves viņiem svarīgi ir radīt drošu vidi un būt skolēna uzticības personām, pašiem esot cilvēcīgiem un ļaujot arī kļūdīties. Vienlaikus jaunie pedagogi atzīmē, ka arī noteikumi un darba kultūra ir spēcīgas vērtības, kuras iemācījuši viņu skolotāji.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.