Menu
 

Otrdiena, 20 Septembris 2022

AM amatpersona: Latvijai viens kara mēnesis izmaksātu ap miljardu eiro

Valsts aizsardzības dienesta (VAD) ieviešanas izmaksas nav mazas, tomēr Latvijai viens kara mēnesis izmaksātu ap miljardu eiro, otrdien Saeimas Visaptverošas valsts aizsardzības apakškomisijas sēdē norādīja Aizsardzības ministrijas (AM) parlamentārā sekretāre Baiba Bļodniece (AP). Neskatoties uz to, ka VAD ieviešanai nepieciešamie likumprojekti vēl ir tikai ceļā uz Saeimu, otrdien parlamentā notika pirmā oficiālā diskusija par šo dienestu.

Lasīt vairāk...

Augustā par 25% pieaudzis Latvijā saražotās elektroenerģijas apjoms

Augustā Latvijā kopējais saražotās elektroenerģijas apjoms bija 259 058 megavatstundas (MWh), kas ir par 25% vairāk nekā jūlijā un par 59% vairāk nekā pirms gada, savukārt Latvijas elektroenerģijas patēriņš bija 569 938 MWh, kas ir par 4,7% vairāk nekā jūlijā un par 2% mazāk nekā pirms gada augustā, liecina Latvijas pārvades sistēmas operatora AS "Augstsprieguma tīkls" sagatavotais Latvijas elektroenerģijas tirgus apskats.

Lasīt vairāk...

Dzintaru koncertzālē skanēs bosanovas meistardarbi

Dzintaru koncertzāle 1.oktobrī paicina uz Riodežaneiro džeza mūzikas vakaru, kurā Latvijas Radio bigbends uzstāsies kopā ar vienu no pasaules vadošajiem bigbendu diriģentiem, zviedru komponistu Matu Holmkvistu, Brazīlijas labāko bundzinieku Kiko Freitasu un uzlecošo džeza zvaigzni, kolumbiešu pianistu Hesu Molinu, informē koncertzāles pārstāvji.

Lasīt vairāk...

LBTU rektore: Zemā valdības finansējuma dēļ Latvijas augstskolas pašas nespēs nomaksāt energoresursu rēķinus

Latvijas augstskolām nepastāv iespējas, kā iestādes pašas varētu nodrošināt energoresursu apmaksu aukstajos ziemas mēnešos, jo valdības finansējums augstākajām izglītības iestādēm nav bijis palielināts jau vairāk nekā desmit gadus, Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju apakškomisijas sēdē norādīja Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes (LBTU) rektore Irina Pilvere.

Lasīt vairāk...

Policija garāžā Jaunmārupē konstatējusi 51 kilogramu marihuānas

Ilgstoša un mērķtiecīga darba rezultātā, izmeklējot kriminālprocesu saistībā ar narkotiku kontrabandu, Valsts policijas likumsargi Mārupes novadā, Jaunmārupē, pagājušonedēļ konstatēja 51 kilogramu marihuānas, kā kopējā vērtība tiek lēsta ap 500 000 eiro. Saistībā ar narkotisko vielu apriti tika aizturēts Latvijas valstspiederīgais, kuram piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums. Izmeklēšanas laikā iegūtā informācija liecina, ka šīs narkotiskās vielas, visticamāk, ievestas no Dienvideiropas un bija paredzētas realizēšanai Baltijas valstīs, informē Valsts policijā.

Lasīt vairāk...

Artūrs Kaļva. Publiskā un privātā partnerība – atbilde uz veselības aprūpes izaicinājumiem

Ko darīt, ja sabiedrībai ir vajadzība, bet valstij nav naudas tās īstenošanai? Daudzās Eiropas un OECD valstīs atbilde ir meklējama privātajā sektorā: publiskā un privātā partnerība (PPP) ir sevi pierādījusi kā abpusēji izdevīgu ilgtermiņa sadarbības modeli, kurā valsts pārvaldes un privātās struktūras kļūst par partneriem sabiedrisko pakalpojumu sniegšanā. Vienkāršoti runājot, tā paver iespēju attīstīt publiskā sektora infrastruktūru par privātā sektora līdzekļiem. PPP tiek veiksmīgi īstenota tādās jomās kā izglītība, transporta infrastruktūra, pakalpojumi, veselības aprūpe u.c. Arī Latvijas veselības aprūpē tas būtu veids, kā atrisināt virkni problēmu.

Lasīt vairāk...

Septiņās pilsētās, tostarp Jūrmalā, gaidāmi uzņēmējdarbības semināri skolēniem

Tiek uzsākts semināru cikls skolēniem un pedagogiem "Jauno uzņēmēju skola 2022", kas no 20.septembra līdz 4.oktobrim klātienē norisināsies septiņās Latvijas pilsētās: Valmierā, Liepājā, Jelgavā, Rīgā, Daugavpilī, Jūrmalā un Ventspilī. Jūrmalā pasākums gaidāms 3.oktobrī Jūrmalas Kultūras centrā, informē izglītības organizācijā “Junior Achievement Latvia” (“JA Latvia”).

Lasīt vairāk...

Faktiskā bezdarba līmenis augustā bija 6,4%, reģistrētais - 5,8%

2022.gada augustā faktiskā bezdarba līmenis Latvijā bija 6,4%, un salīdzinājumā ar jūliju tas ir samazinājies par 0,1 procentpunktu, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) darbaspēka apsekojuma dati. Gan sieviešu, gan vīriešu bezdarba līmenis augustā samazinājās par 0,1 procentpunktu, sasniedzot attiecīgi 4,5% un 8,2%, informē pārvaldē.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.