Menu
 

Otrdiena, 06 Septembris 2022

"Capitalica Green Logistics Fund" iegādājies loģistikas centru pie lidostas "Rīga"

"Capitalica Green Logistics Fund", ko pārvalda "SBA Group" investīciju pārvaldes uzņēmums un biroju kompleksa "Verde" attīstītājs "Capitalica Asset Management", iegādājies loģistikas centru "Marupe Smart Park" netālu no starptautiskās lidostas "Rīga", aģentūru LETA informēja "Capitalica Asset Management" pārstāvji. Pirkuma cena netiek izpausta. Objekta pārdevējs bija SIA "Marupe Smart Park".

Lasīt vairāk...

Grupa "Raxtu Raxti" dosies vērienīgā jubilejas koncerttūrē, viesojoties arī Ulbrokā

Muzikālā apvienība “Raxtu Raxti” šogad svin desmit gadu jubileju. Par godu šim notikumam mūziķi dosies plašā jubilejas koncerttūrē pa visu Latviju, viesojoties arī Ulbrokā, un koncertos skanēs gan “Raxtu Raxtu” zināmākās kompozīcijas, kuras klausītāji iemīļojuši kopš grupas darbības pirmsākumiem, gan arī pavisam jauni skaņdarbi no grupas jaunā albuma “Vidū Saule”, informē mūziķu pārstāvji.

Lasīt vairāk...

"Eirobarometrs": Aug uzticēšanās ES un stingrs atbalsts ES reakcijai uz Krievijas iebrukumu Ukrainā un enerģētikas politikai

2022.gada vasaras "Eirobarometra" standartaptauja liecina par pilsoņu lielāku uzticēšanos ES un pastāvīgu stingru atbalstu ES reakcijai uz Krievijas agresiju pret Ukrainu. Lielākā daļa ES pilsoņu atbalsta ieguldījumus atjaunīgos energoresursos un rīcību, kas mazina ES atkarību no Krievijas enerģijas avotiem. Atzinība eiro ir sasniegusi augstāko līmeni, kāds jebkad bijis. Tomēr eiropieši arvien vairāk bažījas par ekonomisko situāciju ES un savā valstī, informē Eiropas Komisijas (EK) pārstāvniecības Latvijā Preses nodaļā.

Lasīt vairāk...

Valdība atbalsta valsts aizsardzības dienesta ieviešanu

Valdība otrdien uzklausīja informatīvo ziņojumu un atbalstīja valsts aizsardzības dienesta (VAD) ieviešanuValdība atbalstīja VAD ieviešanu vīriešiem no 18 līdz 27 gadiem un sievietēm brīvprātīgi ar 2028.gadu, nodrošinot maksimāli plašu pilsoņu iesaukšanu valsts aizsardzības dienestā, kas nodrošinātu vienlīdzības principu pilsoņu pienākumam iesaistīties valsts aizsardzībā.

Lasīt vairāk...

Jaunķemeros aicina piedalīties talkā krokainās rozes izplatības mazināšanai

Pasaules Dabas fonds un Dabas aizsardzības pārvalde kopā ar uzņēmumu “Lidl Latvija” sestdien, 10.septembrī, no plkst.11.00 līdz 14.00 aicina piedalīties dabas saglabāšanas iniciatīvas “Daru labu dabai” talkā Jaunķemeros. Pasākumā plānots turpināt ikgadējos darbus invazīvās svešzemju sugas – krokainās rozes (Rosa rugosa) –  izplatības mazināšanai, informē fonda pārstāvji.

Lasīt vairāk...

Visi pirmklasnieki Latvijā saņems dāvanā "Kāruma" sieriņus; pirmie uzdāvināti Ādažu vidusskolā

Sākoties jaunajam mācību gadam, piena pārstrādes uzņēmums “Food Union” nāk klajā ar iniciatīvu, kuru īsteno ar Izglītības un zinātnes ministrijas atbalstu. Uzņēmums apņēmies apsveikt visus Latvijas, arī Pierīgas, pirmklasniekus ar skolas sākumu, uzdāvinot leģendārā un daudzu mīlētā zīmola “Kārums” biezpiena sieriņus, informē piena pārstrādes uzņēmumā “Food Union”.

Lasīt vairāk...

Kaspars Zakulis: Lai nesadārdzinātu saules paneļus, vajadzīgas izmaiņas normatīvajos aktos

Ģeopolitiskā situācija, kas ietekmē līdz šim biežāk izmantoto energoresursu pieejamību un to izmaksas pasaulē, kā arī virzība uz Eiropas Savienības (ES) zaļajiem mērķiem spiež ieviest jaunus risinājumus enerģijas ražošanā. Viena no salīdzinoši jaunām, taču patēriņa ziņā strauji augošām precēm Latvijā ir fotoelementu paneļi (FEP) jeb tautā sauktie saules paneļi, kas savu noieta kāpumu piedzīvo tieši šovasar. Alternatīvs risinājums, kas ļauj sasniegt zināmu neatkarību un drošības sajūtu daudzās mājsaimniecībās un uzņēmumos, taču tam ir arī savi zemūdens akmeņi, ar kuriem saskarsimies jau tuvākajā nākotnē – elektropreču savākšanas un pārstrādes normu izpilde.

Lasīt vairāk...

Nedēļas nogalē gaidāms pirmais Mārupes uzņēmēju festivāls

Šīs nedēļas nogalē, 10.septembrī Mārupes pilsētas centrā notiks pirmais Mārupes uzņēmēju festivāls – ārtelpu aktivitāšu kopums, kura mērķis ir iepazīstināt novada iedzīvotājus ar vietējiem uzņēmējiem, kā arī savstarpēji tos tuvināt. Dažādas norises plānotas visas dienas garumā, būtiskākās ir būs uzņēmēju un pašvaldības diskusijas par mārupiešiem nozīmīgām tēmām, Mārupes uzņēmumu izstāde un darba birža “Dzīvo Mārupē – strādā Mārupe”. Paralēli ir iecerēta plaša kultūras un izklaides programma, kuras saturu veidos Mārupes restorānu šefpavāri, uzstāsies sabiedrībā iecienīti mūziķi, kuri dzīvo Mārupes novadā, kā arī būs izklaides programma mazajiem novadniekiem, informē biedrībā “Mārupes uzņēmēji”.

Lasīt vairāk...

IZM: Pedagogu algu palielināšanai saskaņā ar LIZDA prasībām 2023.gadā nepieciešami papildu 139 miljoni eiro

Pedagogu algu palielināšana saskaņā ar Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) prasībām 2023.gadā prasītu papildu valsts finansējumu 139 miljonu eiro apmērā, Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēdē pastāstīja izglītības un zinātnes ministres padomnieks juridiskajos jautājumos Jānis Ozols. Savukārt 2024.gadā būtu nepieciešams papildu 255 miljonu eiro finansējums, bet 2025.gadā - 276 miljonu eiro finansējums.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.