Menu
 

Trešdiena, 07 Septembris 2022

''Eurostat'': Nodarbinātības kāpums Latvijā otrajā ceturksnī bijis mazāks nekā ES un eirozonā vidēji

Nodarbināto cilvēku skaits Latvijā šogad otrajā ceturksnī salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu pirms gada palielinājies par 1,2%, tādējādi reģistrēts mazāks nekā Eiropas Savienībā (ES) un eirozonā vidēji, liecina ES statistikas biroja "Eurostat" trešdien publiskotie dati, kas apkopoti par 26 bloka dalībvalstīm.

Lasīt vairāk...

Kariņš uzdevis apkopot apkures rēķinu atšķirības pašvaldībās saistībā ar papildu atbalsta meklēšanu

Ekonomikas ministrijai (EM) uzdots apkopot informāciju par apkures rēķinu atšķirībām pašvaldībās, lai valsts turpinātu meklēt papildu atbalstu iedzīvotājiem, kuriem līdzšinējie cenu pieauguma kompensēšanas mehānismi būtu nepietiekami, šodien preses konferencē pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Egilu Levitu pauda Ministru prezidentu Krišjānis Kariņš (JV).

Lasīt vairāk...

Pirkt vai īrēt mājokli – kas ir izdevīgāk?

Gan īrētam, gan paša īpašumā esošam mājoklim ir savi plusi un mīnusi – savs īpašums sniedz drošības sajūtu un ir vērtīgs ieguldījums nākotnē, vienlaikus tas prasa vairāk ieguldījumu gan iegādes brīdī, gan pēc tam īpašuma uzturēšanai. Tajā pašā laikā dzīve īrētā dzīvoklī, iespējams, sniedz brīvības sajūtu, nepiesaistot sevi konkrētai vietai, tomēr īrniekam lielākoties ir liegta iespēja to pārveidot pēc saviem ieskatiem, lai varētu tur justies kā mājās.

Lasīt vairāk...

Jūrmalas Brīvdabas muzejs aicina uz Rudenāju svētkiem

17.septembrī plkst.13.00 – 16.00 Jūrmalas Brīvdabas muzejs aicina uz Rudenāju svētkiem. Apmeklētāji varēs iesaistīties senās spēlēs, piedalīties meistarklasēs, vērot dažādu amata pratējus darbībā un uzklausīt viņu stāstījumus, kā arī Jumja gadatirgū iegādāties rudens veltes un amatnieku darinājumus.

Lasīt vairāk...

Bērnu slimnīcas sporta ārsti: Pieaudzis atklāto endokrinoloģisko un sirds slimību skaits

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) Sporta medicīnas centra ārsti un speciālisti vērš uzmanību: pēdējos gados trīs reizes pieaudzis profilaktiskajās pārbaudēs atklāto endokrinoloģisko slimību skaits, kā arī divas reizes – sirds slimību skaits. 2019. gadā bērnu sporta ārsti par praktiski veseliem atzina 75 %, turpretī pagājušajā gadā – tikai 72 % bērnu.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.