Menu
 

Svētdiena, 25 Septembris 2022

Padari tumšos vakarus mājīgākus. Piecas šī rudens aktuālās tendences interjerā

Lai arī cik izmisīgi mēs vēlētos pagarināt silto un saulaino laiku, pienāk brīdis, kad no realitātes vairs neaizbēgsi – vasaru ir nomainījis rudens. Tāpēc ir laiks noglabāt savu sauļošanās krēslu un dārza mēbeles un sagatavoties vairāk laika pavadīt iekštelpās. Apkopotas šī rudens piecas aktuālās interjera tendences, kas iedvesmos mājoklim piešķirt dzīvespriecīgākas notis.

Lasīt vairāk...

65% no visām mājā dzīvojošajām putekļu ērcītēm sastopamas gultā

Gulta ir vieta, kur pavadām lielu daļu no savas dzīves. Parasts, lietots matracis var saturēt no 100 000 līdz 10 miljoniem putekļu ērcīšu. Tāpēc aptuveni 65% no visām mājoklī sastopamajām putekļu ērcītēm "dzīvo" mūsu gultā. Putekļu ērcītes var izraisīt un saasināt dažādas alerģijas. Visbiežāk novērotie simptomi var būt niezoši izsitumi, atopiskais dermatīts, iesnas, acu apsārtums, klepus, šķaudīšana un citi. Lai gan pilnībā novērst to klātbūtni nav iespējams, ievērojot dažus priekšnoteikumus, ir iespējams samazināt putekļu ērcīšu daudzumu mājoklī.

Lasīt vairāk...

Aptauja: 77% interneta pircēju salīdzina cenas

Latvijā 77% aptaujāto pirms iepirkšanās internetā pārbauda un salīdzina preces cenu, tostarp vairāk nekā puse jeb 56% pircēju vienmēr pārbauda un salīdzina cenas vairākos interneta resursos, savukārt 21% aptaujāto norādījis, ka cenas salīdzina tikai starp saviem iecienītākajiem interneta veikaliem, pavēstīja internetveikala "220.lv" pārstāvji, atsaucoties uz aptaujas, kas veikta sadarbībā ar pētījumu kompāniju "Norstat", datiem.

Lasīt vairāk...

Cigaretes – nopietns drauds zobu veselībai

Smēķēšana ir ne vien kaitīgs, bet arī ļoti dārgs ieradums. Cigarešu dūmi kaitē visiem cilvēka orgāniem, bet nodarītais kaitējums zobiem bieži vien ir pirmais, ko pamana apkārtējie. Zobi sāk dzeltēt, smaganas iekaist, elpa kļūst smakojoša – tās ir pazīmes, pēc kurām var atpazīt ikvienu cigarešu lietotāju. Jāņem vērā arī tas, ka zobu labošana ar katru gadu kļūst arvien dārgāka.

Lasīt vairāk...

Par zināšanās balstītu drosmi un klientam palīdzīgiem niekiem farmaceita arsenālā

Vai esat saskārušies ar situāciju, kad sniedzot informāciju, kas saistīta ar organismam nepieciešamajām minerālvielām, vitamīniem ikdienā vai  zāļu lietošanu, par īstu jūsu sabiedroto kļūst farmaceits.  Farmācijas zinātņu doktore Inga Urtāne un “Mēness aptiekas” farmaceite un aptiekas vadītāja Ieva Virza savas profesijas svētkos 25.septembrī ikvienam atgādina –  ja iegriezīsies aptiekā ar savu jautājumu vai problēmu – tu sastapsi profesionāli!

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.