Menu
 

Trešdiena, 21 Septembris 2022

Saeimas Ārlietu komisija paziņojumā aicina neatzīt Krievijas plānoto referendumu rezultātus

Saeimas Ārlietu komisija trešdien pieņēma paziņojumu par Krievijas Federācijas organizētajiem referendumiem okupētajās teritorijās Ukrainā. Komisijas deputāti paziņojumā aicina starptautisko sabiedrību neatzīt nedz Krievijas plānoto tā saukto referendumu un jebkāda cita veida "tautas gribas izpausmes" rezultātus okupētajās Ukrainas teritorijās, nedz Krievijas Federācijas pases, kas izdotas Ukrainas okupētajos reģionos, vēsta Saeimas preses dienests.

Lasīt vairāk...

LTRK: Tikai ar ieguldījumiem izglītībā, zinātnē un cilvēkos var nopelnīt vairāk

Latvijas uzņēmēju biedrība Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) vērš uzmanību, ka Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) ietekmē atliktais valdības lēmums par obligātā dabaszinātņu eksāmena ieviešanu ir pretrunā ar solījumiem un plāniem par valsts reindustrializāciju, zinātņietilpīgo ražošanu un eksportu, un neveicina valsts labklājības pieaugumu, jo tikai ar ieguldījumiem izglītībā, zinātnē un cilvēkos var nopelnīt vairāk un pārstāt audzēt ārējos parādus, pavēstīja LTRK pārstāvji.

Lasīt vairāk...

Ceļojumu apdrošināšanas atlīdzību apjoms dubultojies. Kam pievērst uzmanību rudens atpūtā siltajās zemēs?

Kaut arī Latvijā iestājies rudens, dienvidu zemēs valda vasarīgs laiks, un daudzi labprāt steidz to izmantot. Tūrisma sezona Turcijas un Grieķijas kūrortos pamazām noslēdzas, bet Ēģiptē un Kanāriju salās viss tikai sākas. AAS “Balta” dati liecina, ka līdz ar ievērojamu ceļošanas intensitātes pieaugumu strauji pieaudzis arī izmaksāto apdrošināšanas atlīdzību apjoms. Salīdzinot ar pagājušo gadu, kopējais ceļojumu apdrošināšanas atlīdzību apjoms dubultojies, un būtisks pieaugums joprojām vērojams ar Covid-19 riskiem saistītajās atlīdzībās, kas trīskāršojušās.

Lasīt vairāk...

Komponiste Lolita Ritmane: Dot, nevis gaidīt, ka kāds man ko dos

Holivudā dzīvojošā un strādājošā izcilā latviešu komponiste un “Grammy” balvas laureāte Lolita Ritmane, kura komponējusi mūziku filmai “Dvēseļu putenis”, septembra nogalē kopā ar diriģenti Eimiju Andersoni un dzīvesbiedru, skaņu režisoru Marku Matsonu viesosies Latvijā, lai Latvijas Radio studijā ierakstītu visu triju komponētās oriģinālmūzikas celiņu jaunā, talantīgā režisora Daniela Kreicberga īsmetrāžas animācijas filmai “Tahlequah the Whale: A Dance of Grief”.

Lasīt vairāk...

Policija: Negadījumu Babītes pagastā, kurā dzīvību zaudēja divas personas, izraisījusi autovadītāja ar viltotām braukšanas tiesībām

Valsts policija pabeigusi izmeklēšanu kriminālprocesā par ceļu satiksmes negadījumu Mārupes novada Babītes pagastā, uz autoceļa Rīga – Liepāja, kur vairāku transportlīdzekļu sadursmē negadījuma vietā no gūtajām traumām gāja bojā divu automašīnu vadītāji. Par negadījumu, kurš notika 8.jūlijā, tika ierosināts kriminālprocess, kurā noskaidrots, ka negadījums izraisīts apdzīšanas manevra laikā, ko veica sieviete bez noteiktā kārtībā iegūtas transportlīdzekļa vadīšanas apliecības.

Lasīt vairāk...

CSP: Ražotāju cenu līmenis gada laikā palielinājies par 35 %

2022.gada augustā, salīdzinot ar 2021. gada augustu, vidējais ražotāju cenu līmenis Latvijas rūpniecībā palielinājās par 35,0 %, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati. Vietējā tirgū realizētajai produkcijai cenu līmenis palielinājās par 61,6 %, eksportētajai produkcijai – par 13,2 %. Eksportam uz eirozonas valstīm cenas pieauga par 16,8 %, eksportam uz ārpus eirozonas valstīm – par 10,2 %.

Lasīt vairāk...

Medus – veselīgs produkts vai tomēr našķis? Stāsta speciālisti

Medus ir viens no tiem pārtikas produktiem, ko bieži vien lietojam saaukstēšanās laikā – organisma stiprināšanai, profilaksei un atlabšanai no vīrusiem. Taču vienlaikus medum piemīt ļoti salda garša. Vai tas ir uzskatāms par saldumu, vai par vērtīgu produktu organisma stiprināšanai? Cik daudz medus drīkstam dienā apēst? Kas ikvienam būtu jāzina par medus lietošanas ierobežojumiem bērniem un pieaugušajiem?

Lasīt vairāk...

Jāzeps Baško. Vai vēlamies tādu premjeru?

Latvijas Žurnālistu asociācija pirms nedēļas publiski aicināja ministru prezidentu Krišjāni Kariņu neizvairīties no priekšvēlēšanu debatēm. Dažas dienas vēlāk, sarunā ar "Delfi" žurnālisti, valdības vadītājs atturību skaidroja ar "Jaunās vienotības" (JV) valdes lēmumu nepiedalīties debatēs, kurās piedalās Aivars Lembergs kā "Zaļo un zemnieku savienības" (ZZS) premjera amata kandidāts, kā arī ar repliku par Jāņa Dombura vadītajiem raidījumiem. Kariņš pastāstīja, ka vairākas reizes nedēļā runājot ar presi, viņa intervijas parādoties avīzēs un žurnālos.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.