Menu
 

Piektdiena, 16 Septembris 2022

Gaujas Nacionālajā parkā Siguldā atvērts jauns dabas centrs

  • Publicēts Vide

Piektdien interesentiem durvis ver jauns Gaujas Nacionālā parka dabas centrs Siguldā, Baznīcas ielā 3. Centra iekštelpu ekspozīcija ikvienam pirmsskolas, sākumskolas, pamatskolas, vidusskolas vecuma bērnam un pieaugušajam grupās vai individuāli piedāvā bezmaksas ekspozīciju un nodarbības par nacionālā parka dabas vērtībām, smilšakmens iežu atsegumiem un Gauju, informēja Dabas aizsardzības pārvaldē (DAP).

Lasīt vairāk...

Uzdodoties par brikešu tirgotājiem, ļaundari no Ropažu novada iedzīvotājas izkrāpj 80 eiro

Valsts policija šogad saņēmusi informāciju par 44 krāpšanām, kas saistītas ar kurināmā iegādi. Visvairāk šādu noziegumu ierasti tiek fiksēts gada otrajā pusē, kad iedzīvotāji aktīvi gādā malku, granulas un briketes ziemai.  Valsts policija aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un neveikt priekšapmaksu vai avansa maksājumu pirms prece ir piegādāta, iepriekš nepārliecinoties, ka pārdevējs ir uzticams. Ieteicams maksāt par preci klātienē, kad tā jau ir piegādāta. Neparasti zema cena ir signāls, lai informāciju par pārdevēju pārbaudītu sevišķi uzmanīgi.

Lasīt vairāk...

Aptauja: 40% Latvijas iedzīvotāju šobrīd nespēj iekrāt naudu finanšu drošības spilvena veidošanai

Teju 40% Latvijas iedzīvotāju pašreizējā ekonomiskajā situācijā nav iespēju iekrāt naudu finanšu drošības spilvena veidošanai, vai arī viņu iekrājumi ir pavisam nelieli jeb robežās zem 200 eiro. Lietuvā un Igaunijā iekrājumus veido biežāk un lielākos apjomos, secināts bankas “Citadele” septembrī veiktajā Baltijas iedzīvotāju aptaujā.

Lasīt vairāk...

Aptauja: 37% skolēnu kabatas naudu saņem bankas kontā

Vairāk nekā trešdaļa (37%) bērnu un jauniešu vecumā no 7 līdz 17 gadu kabatas naudu personīgajiem tēriņiem no vecākiem saņem savā bankas kartē, liecina “SEB bankas” veiktā aptauja. Pētījumā arī secināts, ka bankas konts un maksājumu karte ir nedaudz vairāk nekā pusei (55%) bērnu un jauniešu, savukārt 44% skolēnu bankas konta un maksājumu kartes nav.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.