Menu
 

Piektdiena, 09 Septembris 2022

Andris Lāriņš: Rūgtas, bet vai zāles?

8.septembrī Eiropas Centrālās Bankas (ECB) vadība monetārās politikas sapulcē nolēma par 75 bāzes punktiem paaugstināt eiro procentu likmes. Atbilde uz jaunu gada inflācijas rekorda līmeni eiro zonā augustā (provizoriski 9,1%) ir augstākais procentu likmju paaugstinājums vienā reizē kopš ECB izveidošanas un eiro ieviešanas.

Lasīt vairāk...

Kariņš uzdod SM vērtēt amatpersonu atbildību par sabiedriskā transporta pakalpojumu nenodrošināšanu Ogres un Aizkraukles novada iedzīvotājiem

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) uzdevis Satiksmes ministrijai (SM) izvērtēt iesaistīto institūciju un amatpersonu atbildību par sabiedriskā transporta pakalpojumu nenodrošināšanu Ogres un Aizkraukles novada iedzīvotājiem, informēja Ministru prezidenta preses sekretārs Sandris Sabajevs.

Lasīt vairāk...

Eksperti: Komunālo maksājumu dēļ šobrīd svarīgi neiekrist dzīvokļu pirkšanas lamatās

Plānoto augsto apkures rēķinu dēļ šobrīd nekustāmo īpašumu tirgū parādās dzīvokļi zem tirgus vērtības, un, pieņemot lēmumu par īpašuma pirkšanu, jāveic ļoti rūpīga informācijas analīze par visām izmaksām, lai neiekristu lamatās. Vienlaikus līdz ar jauno Īres likumu tuvākajos gados varētu pieaugt īres namu skaits, kas paplašinās kvalitatīvu dzīvokļu piedāvājumu Latvijā, secināts Latvijas nekustamo īpašumu darījumu asociācijas (LANĪDA) un bankas “Citadele” organizētajā tirgus ekspertu diskusijā.

Lasīt vairāk...

Notiks gada remigrācijas domnīca, kas veltīta remigrantu darba iespējām Rīgā un Pierīgā

16.septembrī Rīgas plānošanas reģions rīko ikgadējo remigrācijai veltītu domnīcu “Remigrantu darba iespējas Rīgā un reģionā”, kurā remigranti kopā ar vairāk nekā 10 potenciālajiem darba devējiem diskutēs par darba iespējām Rīgā un Pierīgā, kā arī brīvajām vakancēm. Domnīcā Rīgas plānošanas remigrācijas koordinatore Daima Šulca un CSP Sociālās statistikas departamenta vecākā metodoloģijas eksperte Ance Ceriņa iepazīstinās arī ar Rīgas reģiona remigranta portretu – vecumu, profesiju, izglītību, atalgojuma līmeni, u.tml.

Lasīt vairāk...

Sanktpēterburgā uz policiju sauc deputātus, kas aicināja atstādināt Putinu

Krievijā Sanktpēterburgas Smoļņijas municipālā apgabala deputāti, kas aicināja Valsts domi atstādināt Vladimiru Putin no prezidenta amata par valsts nodevību, sākuši saņemt izsaukumus uz policiju protokolu sastādīšanai par armijas "diskreditāciju", ceturtdien Vācijas raidsabiedrībai DW pavēstīja aicinājumu parakstījušais deputāts Ņikita Juferjevs.

Lasīt vairāk...

Kampaņā atgādina par drošu dzelzceļa sliežu šķērsošanu

VAS “Latvijas dzelzceļš” (LDz) uzsāk drošības kampaņu “Redzi sliedes – nopauzē!”, kuras mērķis ir atgādināt iedzīvotājiem par drošu dzelzceļa sliežu šķērsošanu un mazināt dzelzceļa negadījumos cietušo un bojā gājušo skaitu. Dati liecina, ka kopumā uz dzelzceļa sliedēm bojā gājušo skaitam ir tendence mazināties, tomēr šogad dzīvību zaudējuši jau 11 cilvēki visā Latvijā, turklāt lielākoties – pašu neuzmanības vai pārgalvības dēļ.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.