Menu
 

Trešdiena, 15 Decembris 2021

"Enefit": Auto elektrifikācija – ātrākais veids CO2 samazināšanai vidē

Eiropas Zaļā kursa ietvaros Latvijai jāizpilda nopietnas saistības, lai transporta nozarē panāktu siltumnīcefekta gāzu samazinājumu. Kā redzams CSDD datubāzē, šobrīd Latvijā kopumā ir reģistrēti 982 tūkstoši transportlīdzekļu no kuriem 1965 ir darbināmi ar elektromotoru, sastādot tikai 0,2% no kopējā skaita. Parādoties pirmajiem elektroauto Latvijā, to popularitātes pieaugums sākotnēji bija visai gauss, bet šobrīd arvien skaļāk izskan prognozes par to, ka elektroauto kļūs par mūsu ikdienu.

Lasīt vairāk...

Starp desmit Latvijas pašvaldībām ar augstāko Covid-19 saslimstību – pieci Pierīgas novadi

Rēķinot pēdējo 14 dienu saslimušo skaitu uz 100 000 iedzīvotāju, Salaspils novadam starp visām Latvijas pašvaldībām ir otrais augstākais rādītājs, Saulkrastu novadam – trešais, Ķekavas novadam – piektais, Ropažu novadam – astotais un Olaines novadam – desmitais, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) jaunākā informācija.

Lasīt vairāk...

Saeima otrajā lasījumā atbalsta likumprojektu par Rīgas Svētā Pētera baznīcas nodošanu LELB un Vācu draudzes nodibinājumam

Rīgas Svētā Pētera baznīcas īpašuma tiesības ir nododamas Rīgas Svētā Pētera baznīcas nodibinājumam, paredz trešdien Saeimā otrajā lasījumā atbalstītais likuma projekts. Tas paredz Rīgas Svētā Pētera baznīcu bez atlīdzības nodot Latvijas evaņģēliski luteriskās baznīcas un Latvijas evaņģēliski luteriskās baznīcas Vācu Svētā Pētera draudzes izveidotajam nodibinājumam, informēja Saeimas preses dienests. Lai likums stātos spēkā, tas vēl jāskata Saeimā trešajā lasījumā.

Lasīt vairāk...

Nodokļu eksperte: Elektroenerģijas OIK likmes samazināšana dos lielāku atspaidu iedzīvotājiem

Valdības iecere samazināt elektroenerģijas obligātā iepirkuma komponentes (OIK) likmi par 60%  un papildu materiālais atbalsts sociāli mazaizsargātākajām iedzīvotāju grupām sniegs lielāku atdevi iedzīvotājiem un uzņēmējiem, nekā sākotnēji plānotais pievienotās vērtības nodokļa (PVN) samazinājums tikai fiziskajām personām.

Lasīt vairāk...

Aptauja: trīs ceturtdaļas strādājošo satrauc stress, kas saistīts ar ikdienas darba pienākumu izpildi

Vairāk nekā ceturtdaļa (27%) darbinieku kopumā ir atzinuši, ka uzņēmumā vai iestādē, kurā viņi strādā, notiek strīdi vai domstarpības starp vadītāju un darbiniekiem par dažādiem darba drošības un veselības aizsardzības jautājumiem, liecina pētījumu kompānijas “Kantar” jaunākā darba ņēmēju aptauja. Savukārt divas trešdaļas (66%) darbinieku ir norādījuši, ka viņu uzņēmumā vai iestādē šādi strīdi nenotiek praktiski nekad. Raksturīgi, ka ar strīdiem un domstarpībām biežāk saskaras strādājošie, kuru pakļautībā ir citi darbinieki.

Lasīt vairāk...

Nacionālie bruņotie spēki nogādājuši pirmos antigēnu testus Salaspils un Carnikavas pašvaldībām

Aizsardzības ministrija informē, ka Nacionālie bruņotie spēki ir veikuši pirmo 250 560 antigēnu testu piegādi deviņām Latvijas novadu pašvaldībām. Nacionālie bruņotie spēki antigēnu testus nodevuši atbildīgajiem reģionālajiem koordinatoriem Aizkraukles, Carnikavas, Jelgavas, Jēkabpils, Liepājas, Limbažu, Līvānu, Ogres un Salaspils pašvaldību Civilās aizsardzības komisijās, kuri tālāk nodrošinās testu piegādes savā atbildības teritorijā esošajām izglītības iestādēm, sociālās aprūpes centriem un citām valsts iestādēm.

Lasīt vairāk...

"Swedbank": Finanšu situācija šogad uzlabojusies 24,7% Latvijas iedzīvotāju

Neskatoties uz ievērojamo inflāciju, patēriņa preču cenu pieaugumu un pandēmijas radītajiem izaicinājumiem, aizvadītais gads ceturtdaļai jeb 24,7% mājsaimniecību Latvijā veicinājis finanšu situācijas uzlabošanos, bet vairāk nekā katrai trešajai mājsaimniecībai jeb 36% tā ir pasliktinājusies, trešdien "Swedbank" Finanšu institūta pētījuma prezentācijā sacīja "Swedbank" Finanšu institūta eksperte Evija Kropa.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.