Menu
 

Ceturtdiena, 23 Decembris 2021

Rihards Kols: Kā reaģēt uz Krievijas draudiem?

Krievija novembrī jau otro reizi šogad sāka koncentrēt militāros spēkus pie Ukrainas robežas. ASV izlūkdienesti to novērtējuši kā gatavošanos uzbrukumam nākamā gada sākumā, un pagājušās nedēļas beigās Krievija ASV nosūtīja savas prasības pēc īpašām “drošības garantijām”, kas saistītas ar NATO darbību un kas cita starpā arī ietver prasību par alianses nepaplašināšanos uz austrumiem, respektīvi, uz Ukrainu, kā arī visu Rietumu sabiedroto spēku izvešanu no valstīm, kuras iestājušās aliansē kopš 1997. gada – tātad arī no Latvijas.

Lasīt vairāk...

Aptauja: 2022.gadā ceturtā daļa Latvijas iedzīvotāju plāno iegādāties auto

28% jeb vairāk nekā ceturtā daļa Latvijas iedzīvotāji, kuri ikdienā vada auto, tuvākā gada laikā plāno iegādāties automašīnu, un tas ir par 6% vairāk nekā pērn, liecina šī gada novembrī lietoto auto tirgotāja “Longo Group” veiktā Latvijas autovadītāju aptauja. Pēc aptaujas autoru domām, tas liecina, ka autovadītāji Latvijā ir kļuvuši optimistiskāki un pandēmijas otrajā gadā vairāk nekā iepriekš domā par savu drošību un vēlas neatkarību no epidemioloģiskajiem riskiem, kas rodas, pārvietojoties ar sabiedrisko transportu.

Lasīt vairāk...

Skaistuma konsultantes padomi mirdzošai ādai un matiem svētku laikā

Nav noslēpums, ka rūpēm par ādas skaistumu un veselību jānotiek ilgtermiņā ik dienas. Tomēr ik reiz pirms svētkiem un dažādiem īpašiem notikumiem mēdz piemeklēt vēlme eksperimentēt, izskatīties labāk un panākt vēlamo rezultātu daudz ātrāk. Kādiem ādas kopšanas eksperimentiem noteikti nevajadzētu ļauties pirms svētkiem un kas palīdzēs ādai un matiem izskatīties labāk?

Lasīt vairāk...

Valsts policija aicina iedzīvotājus svētku laikā parūpēties par savu mājokļu drošību

Tuvojoties svētku laikam, Valsts policija aicina iedzīvotājus būt atbildīgiem un laikā, kad mājokļi tiek atstāti uz ilgāku laiku, parūpēties par to drošību, lai tajā neiekļūtu kāds negaidīts viesis. Valsts policija aicina ņemt vērā vairākus padomus, kā pasargāt savu mājokli no zagļiem! Tāpat, ja tiek manītas aizdomīgas personas pie svešiem īpašumiem, kuri, piemēram, pārvietojas ar automašīnu un novēro mājas, jāpiefiksē visa informācija un jāinformē pat to policija, zvanot 110.

Lasīt vairāk...

Mazkustīgums un neveselīgs uzturs – drauds sirds un asinsvadu veselībai

Gada aukstākajos mēnešos daudz labprātāk uzturamies iekštelpās. "Sēdēšanu mājās" arī veicina Covid-19 pandēmija, jo lielai daļai cilvēku darbs ir attālināti, kā arī vairākas izklaides iespējas ārpus mājām vēl aizvien ir aizliegtas vai darbojas ierobežoti. Tāpat klāt ir svētku laiks, kad tos atzīmējam ar bagātīgi klātu galdu, bieži vien ēdot arī sātīgus ēdienus un neievērojot mēra sajūtu. Kā šāds dzīvesveids var ietekmēt mūsu veselību un kā laicīgi novērst sirds un asinsvadu saslimšanas?

Lasīt vairāk...

Siguldā degusi divstāvu dzīvojamā māja, Ādažos – pirts, Saulkalnē – pagraba durvis

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) aizvadītās nedēļas otrajā pusē no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis pusotru desmitu izsaukumu. Lielākais ugunsgrēks reģistrēts naktī uz otrdienu Atbrīvotāju ielā Siguldā, kur 140 kvadrātmetru platībā dega divstāvu māja. Ugunsgrēks tika likvidēts pēc astoņu stundu darba, informēja VUGD.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.