Menu
 

Pirmdiena, 06 Decembris 2021

SPKC: Divi potenciāli atklātie Covid-19 omikrona gadījumi vēl jāapstiprina; saslimušie ieradās Latvijā no Zviedrijas

Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) saņēmis informāciju no "E. Gulbja laboratorijas" par diviem paraugiem, kuros konstatētas vairākas mutācijas, kas atbilst Covid-19 omikrona paveidam, tomēr galīgo apstiprinājumu sniegs Nacionālā mikrobioloģijas references laboratorija, kad paraugi būs laboratoriski sekvencēti.

Lasīt vairāk...

ES dalībvalstis vienojas par minimālo algu; Latvijā tai būtu jāsasniedz 600-650 eiro

Pirmdien, 6.decembrī, Briselē Eiropas Savienības (ES) Nodarbinātības, sociālās politikas, veselības un patērētāju lietu ministru padome apstiprināja vēsturisku vienošanos par Eiropas Komisijas priekšlikumu direktīvai par adekvātu minimālo algu ES. Ņemot vērā direktīvas priekšlikumā piedāvāto mehānismu minimālās algas noteikšanai, jau drīzumā Latvijas minimālajai algai būtu jāsasniedz 600 līdz 650 eiro līdzšinējo 500 eiro vietā, informēja Labklājības ministrijā.

Lasīt vairāk...

Pierīgas florbolisti cīnās pasaules čempionātā

  • Publicēts Sports

Pagājušajā nedēļā Somijas galvaspilsētā Somijā startēja 13. pasaules čempionāta florbolā vīriešiem finālturnīrs, kurā cīnās sešpadsmit pasaules labākās komandas. Starp čempionāta dalībniecēm ir arī Latvijas valstsvienība, kuras sastāvā šoreiz iekļauti divi Pierīgas florbolisti – komandas “Ķekava” uzbrukuma līderis Klāvs Jansons un “Oxdog Ulbroka LU” aizsardzības balsts Kārlis Jānis Petrovskis.

Lasīt vairāk...

CSP: Oktobrī rūpniecības produkcijas apjoms pieaudzis par 2,4 %

2021.gada oktobrī, salīdzinot ar 2020. gada oktobri, rūpniecības produkcijas apjoms pēc kalendāri koriģētiem datiem salīdzināmajās cenās pieauga par 2,4 %, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati. Ražošanas apjoma kāpums bija apstrādes rūpniecībā (par 3,9 %) un ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē (par 3,1 %), bet kritums – elektroenerģijas un gāzes apgādē (par 7,1 %).

Lasīt vairāk...

Valsts policija aicina izvairīties no bezatbildīgu ziemas aktivitāšu baudīšanas

Aizvadītajā sestdienā kādai ģimenei šķietami nevainīgas ziemas izklaides beidzās ar traģēdiju. Radinieki brīvo laiku bija nolēmuši pavadīt vizinoties ar pūsli, kurš piestiprināts automašīnai, taču šāda izklaide beidzās ar to, ka ceļu satiksmes negadījumā bojā gāja kāda 12 gadus jauna meitene, savukārt vēl trīs personas ar gūtajām traumām tika nogādātas medicīnas iestādē.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.