Menu
 

Piektdiena, 03 Decembris 2021

Latvijas florbolistes pasaules čempionātu noslēdz devītajā vietā, vīri sāk ar zaudējumu (papildināta)

  • Publicēts Sports

Izcīnot uzvaras abās pēdējās spēlēs, Latvijas dāmu florbola izlase pasaules čempionātā Zviedrijas pilsētā Upsalā ierindojusies devītajā vietā, kas ir zemākā līdzšinējos turnīros. "Ķekavas Bulldogs/NND" komandu izlasē pārstāvēja vārtsardze Jana Filipsone un uzbrucēja Anna Mūrniece, bet “FK Ķekava” klubu – aizsardze Kristiāna Elizabete Krūmiņa.

Lasīt vairāk...

Apdrošinātāja padomi, kā veiksmīgi nokļūt galamērķī stipras snigšanas apstākļos

Pēdējo dienu stiprās snigšanas laikā pakalpojuma “Palīdzība uz ceļa” tehniskās palīdzības izsaukumu skaits, kas lielākoties saistīts ar palīdzību sniega kupenās iestigušiem auto, pieaudzis par 78%, liecina apdrošināšanas sabiedrības “Balta” dati. Arī piektdienas rīta stiprās sniegšanas rezultātā palīdzība uz ceļa bijusi nepieciešama vismaz divreiz vairāk autovadītājiem, nekā ierasts.

Lasīt vairāk...

LVC: Turpinoties snigšanai, braukšanas apstākļi uz valsts autoceļiem ir apgrūtināti (papildināta)

Piektdien visā valsts teritorijā turpinās snigšana, braukšanas apstākļi uz valsts autoceļiem ir apgrūtināti, īpaši Latvijas ziemeļu daļā. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, patlaban uz valsts autoceļiem strādā vairāk nekā 180 VAS “Latvijas autoceļu uzturētājs” (LAU) ziemas dienesta tehnikas vienības, informēja VSIA “Latvijas Valsts ceļi” (LVC).

Lasīt vairāk...

Pētījums: Jaunieši izvēlas lētākus un vecākus auto

Vismaz četrus gadus vecs, par 38 % lētāks auto nekā citos līzinga darījumos un visbiežāk “Volkswagen” –šādus jaunus vai mazlietotus auto visbiežāk līzingā iegādājas līzinga ņēmēji vecumā līdz 30 gadiem, liecina “Citadele Leasing” no jauna izsniegto auto līzingu statistika šī gada pirmajos desmit mēnešos. Katrs desmitais auto līzinga ņēmējs ir vecumā līdz 30 gadiem, 18 % no tiem ir jaunāki par 25 gadiem.

Lasīt vairāk...

Anita Muižniece: Pedagoģija nav mazākā māsa zinātnes saimē

Dzirdot terminu “zinātne”, daļa sabiedrības primāri domā tieši par eksaktajām zinātnēm, bet vēl daļa pat apšauba citu nozaru tiesības atrasties “zinātņu māsu” saimē. Pagājušajā nedēļā Latvijas Zinātņu akadēmijas pilnsapulce ievēlēja divpadsmit korespondētājlocekļus – tajā skaitā arī profesori Zandu Rubeni, kura pārstāv pedagoģiju un izglītību, tā vēlreiz apliecinot, ka pedagoģija ir līdzvērtīga matemātikai, ķīmijai, informātikai, fizikai, jurisprudencei un citām zinātnēm, un atgādinot, ka varam lepoties ar mūsu pedagogiem.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.