Menu
 

Piektdiena, 24 Decembris 2021

Rūķis Rakstītājs: Reizēm uzmundrinājumu vajag cilvēkiem, kas paši iet un cīnās, nevienam neko neprasot

Nez vai arī vidzemnieki zina, ka Kurzemē starp Pāvilostu un Liepāju ir īsta mazā Lapzeme, ko decembrī sauc par Rūķupi, bet visu pārējo gadu – par Ziemupi. Un ka ap Ziemsvētku laiku tur notiek brīnumu lietas! Ar Rūķi Rakstītāju, kurš pārzina un sadzird Rūķupes stāstus, leģendas un vēsturiskos notikumus, izdevās aprunāties tikai dziļā naktī, kad ciemiņu Rūķupē vairs nav, uz bērnu vēstulēm ir atbildēts un dāvanu maisi sakārtoti kamanās.

Lasīt vairāk...

Likumības svētku galdam: nesteidzīgas sarunas tuvāko lokā un ēdiens kā īpaša bauda

Šajos Ziemassvētkos aicinām nevis ar svētku galdā uzlikto demonstrēt sociālo dominanci un statusu, bet tiešām radīt īpašu svētku burvību, izceļot dzīvē pašu svarīgāko – kopīgi pavadīto laiku, nesteidzīgas sarunas tuvāko lokā un ēdienu kā īpašu baudu. Tad nevajadzēs domāt, kā tikt galā ar smaguma vai dedzinošu sajūtu kuņģī. Tad nevajadzēs arī satraukties, ka atkal uzēsti pāris lieku kilogramu.

Lasīt vairāk...

Klasiskie ēdieni mūsdienīgiem svētku svinētājiem, kuri nevēlas pārēsties

Lai izpildītu visas tradīcijas, bet Ziemassvētku galds būtu mūsdienīgs un svinētājiem nākamajā cienā nevajadzētu lūkot pēc kāda pārēšanās simptomus mazinoša medikamenta, veikalu tīkls “Elvi” kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā sešas receptes, ko pagatavojot svētku galdā varēsiet celt visus deviņus vajadzīgos produkti, bet ēdieni būs mūsdienīgi un veselīgi vienlaikus.

Lasīt vairāk...

Reģionālās basketbola līgas spēlēs Pierīgā uzvaru gūst tikai ādažnieki

  • Publicēts Sports

Aizvadāmā gada pēdējās spēles Reģionālajā basketbola līgā nedēļas vidū aizvadījušas trīs Pierīgas komandas, turklāt visas pretiniekus uzņēma savās mājās. Pie panākuma tikai vienīgi basketbola klubs “Ādaži/Carnikava”, bet Salaspils sporta skolas un Mārupes sporta centra basketbolisti piedzīvoja kārtējos zaudējumus. Neveiksmi piedzīvoja arī Ulbrokas sporta kluba handbolisti.

Lasīt vairāk...

Vija Beinerte. Miera valstība

Terorisms, nelegāla migrācija, satrakotu vandāļu orģijas. “Ziemsvētki” kā nevēlams vārds. Cenzūra. Brīvprātība piespiedu kārtā un cilvēku šķirošana. Totalitārisma draudi. Neizpratne, bailes, agresivitāte un naids. Bet pāri visam meli, kas kļuvuši par ikdienas parādību vai pat normu valsts varas komunikācijā ar iedzīvotājiem. Kas notiek ar pasauli? Kas notiek ar mums?

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.