Menu
 

Ceturtdiena, 16 Decembris 2021

Līdz ar Covid-19 sertifikātu varēs uzrādīt arī transportlīdzekļa vadītāja apliecību

Uzrādot sadarbspējīgu Covid-19 sertifikātu, tā turētāja identitātes konstatēšanai varēs uzrādīt arī transportlīdzekļa vadītāja apliecību, kā arī skolēna, studenta, pensionāra vai izdienas pensijas saņēmēja apliecību. To paredz ceturtdien Saeimā galīgajā lasījumā atbalstītais grozījums Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumā, kas atzīts par steidzamu.

Lasīt vairāk...

Katrs ceturtais bojāgājušais ceļu satiksmes negadījumos Latvijā ir gājējs; bieži vainīga autovadītāju neuzmanība

Latvijas ceļu satiksmes negadījumu statistika liecina, ka gandrīz ceturtā daļa jeb 24,6% no visiem šī gada pirmajos desmit mēnešos autoavārijās bojāgājušajiem ir gājēji, tad seko velosipēdisti un skrejriteņu vadītāji, kā arī motociklu, mopēdu un kvadriciklu stūrētāji. Kopumā mazāk aizsargāto ceļu satiksmes dalībnieku, kas cietuši vai gājuši bojā ceļu satiksmes negadījumos, skaits 2021. gadā ir pārsniedzis jau pussimtu, turklāt aptuveni līdzvērtīgā apjomā ir ievainoto un mirušo autovadītāju, līdzbraucēju skaits.

Lasīt vairāk...

Veselības indekss: 17 % Latvijas iedzīvotāju cieš no saldumu atkarības

Pandēmijas laikā pieaudzis to iedzīvotāju skaits, kuri atzīst, ka uzturā regulāri lieto pārmērīgi daudz saldumu, liecina jaunākais "Mana Aptieka & Apotheka" Veselības indekss pētījums. Eksperti norāda, lai arī saldumu atkarība nav atzīta par oficiālu diagnozi, tā var būt īpaši bīstama, jo saldumi, atšķirībā no citām atkarību veicinošām vielām, ir daudz vienkāršāk pieejami, tai skaitā arī bērniem.

Lasīt vairāk...

CSDD pabeidz nacionālā līmeņa elektromobiļu ātrās uzlādes staciju izveidošanas projektu

VAS “Ceļu satiksmes drošības direkcija” (CSDD) ir pabeigusi ERAF projekta “Elektrotransportlīdzekļu uzlādes infrastruktūras izveidošana” īstenošanu, izveidojot nacionālā līmeņa elektromobiļu uzlādes staciju tīklu, uzstādot kopā 139 uzlādes stacijas. Projekta mērķis bija izveidot visaptverošu uzlādes staciju tīklu, lai nodrošinātu elektromobiļu lietotājiem pārvietošanās iespējas visā Latvijas teritorijā.

Lasīt vairāk...

Oktobrī tūristu mītnēs pieauga ārvalstu viesu skaits

2021.gada oktobrī Latvijas tūristu mītnēs apkalpoti 107,7 tūkstoši ārvalstu un vietējo viesu, kas ir par 19,5 % vairāk nekā 2020. gada oktobrī, bet divas reizes mazāk nekā pirms pandēmijas 2019. gada oktobrī, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati. Viesi tūristu mītnēs pavadīja 201,8 tūkstošus nakšu, kas ir par 8,7 % vairāk, salīdzinot ar pagājušā gada oktobri.

Lasīt vairāk...

Dumpis sagaida atbildīgo spēju mācīties no kļūdām un operatīvi reaģēt, ja Covid-19 izplatība atkal pieaugs (papildināta)

Atbildīgajām institūcijām būtu jāspēj mācīties no kļūdām un operatīvi reaģēt, ja tiks konstatēts, ka Covid-19 izplatība pieaug, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" uzsvēra Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas infektologs, Latvijas Universitātes profesors Uga Dumpis.

Lasīt vairāk...

Pētījums: Covid-19 ietekmē Latvijā krities ar dzīves kvalitāti apmierināto cilvēku skaits

Covid-19 krīzes ietekmē cilvēku dzīves kvalitāte ir kritusies – pirms pandēmijas Latvijā ļoti vai diezgan apmierināti ar savu dzīves kvalitāti bija 73% iedzīvotāju, kamēr šobrīd tie ir 60%, liecina EY (agrāk “Ernst & Young”) jaunākais sabiedrības daudzpusējas attīstības un digitalizācijas mijiedarbības pētījums “Connected Citizens”, kas veikts 22 pasaules valstīs. Igaunijā vērojams nedaudz mazāks kritums – attiecīgi no 73% uz 65%, bet Lietuvā no 71% uz 61%.

Lasīt vairāk...

Mareks Kļaviņš par 2022.gada prognozēm būvniecības nozarē

Gada beigas ir ierasts laiks kopsavilkumiem un nākotnes prognozēm. Nekustamo īpašumu attīstība Rīgā zināmā mērā ir miglā tīta, jo to nākamgad ietekmēs vairāki šobrīd ne sevišķi precīzi prognozējami faktori, taču mēs vismaz zinām, no kuras puses šos izaicinājumus gaidīt. Un ir arī tādas jomas, kur varam cerēt uz pozitīvām pārmaiņām.

Lasīt vairāk...

Aptauja: Lielākās summas Ziemassvētku dāvanām Baltijā tērēs Igaunijas iedzīvotāji

Vairāk nekā 100 eiro Ziemassvētku dāvanām šogad plāno iztērēt 50% iedzīvotāju Igaunijā, 46% – Lietuvā un 34% – Latvijā. Savukārt vispār iztikt bez naudas tērēšanas svētkiem plāno 13% Latvijas iedzīvotāju, 12% iedzīvotāju Igaunijā un 8% – Lietuvā, secināts aptaujā, ko pēc SEB bankas pasūtījuma veica uzņēmums “Norstat”.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.