Menu
 

Trešdiena, 29 Decembris 2021

Pierīgas novadi attīstās. Ādažu un Ķekavas novads

Gada noslēgumā, kā jau ierasts, laikraksta "Rīgas Apriņķa Avīze" redakcija lūdza Pierīgas novadu pašvaldības apkopot nozīmīgākos novadā paveiktos darbus šajā gadā. Paveikts ir ļoti daudz, un, kā liecina vietvaru sniegtā informācija, gada laikā ir tapis daudz jaunu objektu un ir vērienīgi plāni arī nākamajiem gadiem.

Lasīt vairāk...

Mārtiņš Āboliņš: Mazumtirdzniecība Latvijā šogad ir augusi lēnāk nekā Lietuvā un Igaunijā

Novembrī mazumtirdzniecība Latvijā turpināja darboties ar būtiskiem ierobežojumiem un tirdzniecības apjomi Latvijā saruka otro mēnesi pēc kārtas. Kā liecina Centrālās statistikas pārvaldes publicētā informācija, novembrī salīdzinājumā ar 2020. gada novembri mazumtirdzniecības apgrozījums Latvijā, neņemot vērā cenu izmaiņas, samazinājās par 3,7 %, lai gan faktiskajās cenās apgrozījums pieauga par 5,8 %.

Lasīt vairāk...

CSP: Novembrī mazumtirdzniecības apgrozījums samazinājies par 3,7 %

2021.gada novembrī, salīdzinot ar 2020. gada novembri, mazumtirdzniecības apgrozījums samazinājās par 3,7 %, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) apkopotie kalendāri koriģētie dati salīdzināmajās cenās. Pārtikas preču mazumtirdzniecība pieauga par 0,3 %. Nepārtikas preču mazumtirdzniecības apjoms, neieskaitot autodegvielas mazumtirdzniecību, samazinājās par 7,3 %, autodegvielas – samazinājās par 2,6 %.

Lasīt vairāk...

Rīgas reģionā sagatavoti atbalsta plāni 196 bērniem ar funkcionāliem traucējumiem

Deinstitucionalizācijas projekta ietvaros Rīgas plānošanas reģionā tiek veikta papildu bērnu ar funkcionāliem traucējumiem vajadzību izvērtēšana un individuālu atbalsta plānu izstrāde, kas ļaus tiem izmantot projektā paredzētos un apmaksātos sociālās rehabilitācijas pakalpojumus.  Kā informēja Rīgas plānošanas reģiona Deinstitucionalizācijas projekta vadītāja Annele Tetere, šobrīd atbalsta plāni jau sagatavoti divām trešdaļām jeb 196 no 300 sociālo dienestu pieteiktajiem bērniem.

Lasīt vairāk...

Aptauja: 2% iedzīvotāju ziemā telpas nevēdina nemaz

Telpas jāvēdina arī ziemā, bet iedzīvotājiem ir dažādi paradumi, lai ieelpotu svaigu gaisu, liecina “Mēness aptiekas” rīkotās iedzīvotāju aptaujas rezultāti. 2% iedzīvotāju atzinuši, ka aukstajā gadalaikā telpas vispār nevēdina, bet vispopulārāk ir svaigu gaisu telpās ielaist tikai no rīta un vakarā – aptaujā izvēloties vairākas atbildes, šādu variantu apstiprināja 28% respondentu.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.