Menu
 

Svētdiena, 12 Decembris 2021

Kā mitros laikapstākļos iekurt ugunskuru un pagatavot maltīti

Latviešiem ir teiciens, ka svaigā gaisā viss garšo daudz labāk. Varbūt tiešām ēdiens garšo labāk, pateicoties svaigajam gaisam, varbūt tas ir nogurums pēc pārgājiena, bet tas, ko skaidri zinām – ikvienam dabas mīlim ir jāmāk iekurt ugunskurs, lai ne vien sasildītos ziemīga pārgājiena laikā, bet arī svaigā gaisā gardi paēstu.

Lasīt vairāk...

Trīs interesanti fakti par asinsdesām

Asinsdesas ir tradicionāls ēdiens Latvijas un citās Eiropas virtuvēs, kā arī tās pazīst Amerikā, Āzijā un pat Āfrikā. Gada nogalē asinsdesas ir viens no pieprasītākajiem produktiem. Lielā mērā tas saistīts ar tradīciju, ka rudenī un īsi pirms Ziemas saulgriežiem jau izsenis tika gatavotas asinsdesas.

Lasīt vairāk...

Voldemārs Lauciņš: Tēvi. Cik aizvietojami? Adventa laika stāsts par Jāzepu

Gada ritumā ir pienācis brīdis, kad tirgotāji, vēl nepaspējuši kārtīgi izturēt karogu laiku valsts svētkos, jau sākuši izvietot, būvēt un post eglītes. Nevar jau arī viņiem pārmest – jāpaspēj no kārtējiem svētkiem gūt kādu taustāmu labumu, varbūt viņiem vistaustāmāko. Patērētāju un labklājības sabiedrība dzīvo nepārtrauktā vāveres ritenī, kas dzen cilvēku uz priekšu pelnīt arvien vairāk naudas, lai varētu to tērēt kārtējiem svētkiem, lai tad atkal varētu sūdzēties sev un citiem, ka nav pietiekami naudas. Un tā uz riņķi.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.