Menu
 

Otrdiena, 21 Decembris 2021

Kā tērēt mazāk elektrības Ziemassvētku spuldzītēm

Svētku laikā pie daudzām mājām iemirdzas spožu spuldzīšu virtenes, kas visiem rada gaismas nākšanas sajūtu. Tomēr tās, lai arī efektīvas, patērē elektroenerģiju un nejauši var radīt apdraudējumu drošībai. Tādēļ “Elektrum” Energoefektivitātes centra speciālistu padomi palīdzēs tērēt mazāk par spuldzīšu virteņu izmantošanu, bet gūt tikpat daudz prieka.

Lasīt vairāk...

Pētījums: 31% iedzīvotāju jaunā gada apņemšanās saistīta ar veselīgāku dzīvesveidu, 11% – ar jaunām prasmēm

31% aptaujāto norāda, ka viņu jaunā gada apņemšanās ir saistīta ar veselīgāku dzīvesveidu, 11% atzīst, ka plāno apgūt jaunas prasmes, piemēram, svešvalodas, autovadīšanu u.c., 8% apņemšanās saistīta ar darba vai profesijas maiņu, 3% – ar izglītības ieguvi, bet 45% atzinuši, ka viņiem nav nekādu apņemšanos, liecina Eiropas Tālmācības vidusskolas un pētījumu centra “Norstat” veiktās aptaujas dati.

Lasīt vairāk...

Rosina pašvaldībām dot lielāku rīcības brīvību pedagogu darba samaksas finansējuma sadalē

No 2022.gada 1.septembra valsts finansējumu pedagogu darba samaksai plānots aprēķināt un pārskaitīt pašvaldībai, kuras to tālāk sadalīs izglītības iestādēm, nodrošinot iedzīvotāju vajadzībām atbilstošu kvalitatīvu izglītības pakalpojumu. To paredz Izglītības un zinātnes ministrijas sagatavotais konceptuālais ziņojums "Par priekšlikumiem pedagogu darba samaksas finansēšanas modeļa pilnveidei", kas 21.decembrī izskatīts valdībā, atbalstot finansējuma aprēķina modeli "Skolēns pašvaldībā", informē Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM).

Lasīt vairāk...

Līdz aprīļa beigām elektroenerģijas lietotājiem par 50% samazina maksu par sistēmas pakalpojumiem

Īstermiņā kompensējot elektroenerģijas cenu pieauguma negatīvās sekas gan mājsaimniecībām, gan uzņēmumiem un citām juridiskajām personām, valdība 21.decembrī atbalstīja Ekonomikas ministrijas (EM) priekšlikumu valstij segt daļu no elektroenerģijas gala cenu veidojošām izmaksām, kompensējot 50% no sistēmas pakalpojumu izmaksām galalietotājiem no šā gada 1.decembra līdz 2022.gada 30.aprīlim, informē ministrijā.

Lasīt vairāk...

"Conexus" piesaistījis 35 miljonu eiro overdraftu finanšu plūsmas stabilitātei

Lai nodrošinātu finanšu plūsmas stabilitāti, kas nepieciešama dabasgāzes infrastruktūras ikdienas darbības nodrošināšanai un paralēli notiekošo modernizācijas darbu vajadzībām, kā arī lai uzlabotu uzņēmuma likviditātes radītājus, vienotais dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operators - AS "Conexus Baltic Grid" ("Conexus") - uz diviem gadiem piesaistījis overdraftu 35 miljonu apmērā, informē SEB bankas Korporatīvās komunikācijas pārvaldes uzņēmumu komunikācijas vadītāja Elīna Neimane.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.