Menu
 

Otrdiena, 28 Decembris 2021

Bijušajai Murjāņu Sporta ģimnāzijas direktorei par valstij radīto kaitējumu piespriež trīs gadus ilgu nosacītu cietumsodu

Rīgas rajona tiesa par krāpšanu lielā apmērā un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu bijušajai Murjāņu Sporta ģimnāzijas direktorei Ingrīdai Amantovai piespriedusi trīs gadus ilgu nosacītu cietumsodu, kā arī naudas sodu 9000 eiro apmērā, aģentūra LETA noskaidroja tiesā. Starp notiesāto un prokuroru tika panākta vienošanās.

Lasīt vairāk...

VARAM aicina pārskatīt Siguldas pašvaldības lēmumu aizliegt izmantot kapsētu sporta nodarbībām

Siguldas novada pašvaldības dome 2.decembra sēdē apstiprināja saistošos noteikumus “Kapsētu uzturēšanas un lietošanas noteikumi Siguldas novadā” un nosūtīja tos Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai (VARAM) atzinuma sniegšanai, informē pašvaldībā. Saistošajos noteikumos ir iekļauts aizliegums izmantot kapsētu sporta nodarbībām, ko VARAM aicina pārskatīt, lai nepazeminātu kapsētas nozīmi Latvijas kultūrtelpā.

Lasīt vairāk...

"Conexus": Krājumu apjoms Inčukalna pazemes gāzes krātuvē ir pietiekams

Dabasgāzes krājumu apjoms AS “Conexus Baltic Grid” (turpmāk – “Conexus”) Inčukalna pazemes gāzes krātuvē (PGK) 28.decembrī veido 12 226 GWh. Dabasgāzes piegādes apjomi no Inčukalna PGK tirgotājiem un lietotājiem nav ierobežoti, un līdz ar to nav pamata izsludināt valsts līmeņa enerģētisko krīzi dabasgāzes jomā, informē uzņēmuma Komunikācijas daļas vadītāja Dace Baltābola.

Lasīt vairāk...

Iecelta jauna "Pasažieru vilciena" padome

28.decembrī AS “Pasažieru vilciens” (PV) akcionāru sapulcē iecelta uzņēmuma jaunā padome. Darbu tajā uzsāks Kaspars Briškens, bet darbu turpinās divi tās līdzšinējie locekļi – Sandis Šteins un Inta Liepa. Jaunā padomes pilnvaras sākas ar 30.decembri, informē Satiksmes ministrijā.

Lasīt vairāk...

Uzņēmējs: Bizness vairs nevar atļauties ignorēt darbinieku emocionālo veselību

Mentālā veselība ir kļuvusi par “new black” jeb modes vārdu. Visās līderības, personāla vadības, pat tehnoloģiju konferencēs tiek uzsvērts, cik svarīgi darba devējiem ir rūpēties par savu darbinieku emocionālo labsajūtu. Tomēr, ja esam godīgi, tad bieži vien aiz saukļiem tādas īstas darbības nemaz neseko. Pasaules uzņēmumi jau divus gadus pārdzīvo Covid-19 pandēmijas atstātās sekas uz darbaspēku, un līdz šim pieredzētais mudina domāt, ka 2022.gadā piedzīvosim īstu darbaspēka noturēšanas pandēmiju.

Lasīt vairāk...

Aptauja: Pēdējā gada laikā 41% Latvijas iedzīvotāju sākuši vairāk rūpēties par imunitāti

Pēdējo 12 mēnešu laikā kopumā 41% Latvijas iedzīvotāju ir sākuši vairāk rūpēties par savu imunitāti (18% - izteikti vairāk, 23% - nedaudz vairāk), secināts zīmola "Vigantolvit" aptaujā, kas veikta sadarbībā ar pētījumu kompāniju "Gemius", aptaujājot vairāk nekā 1500 iedzīvotājus. Tikmēr 43% norādījuši, ka viņu rūpēs par imunitāti nekas nav mainījies, 13% par imunitātes stiprināšanu ikdienā īpaši nedomā, bet vēl 3% konkrētu viedokli sniegt nevarēja.

Lasīt vairāk...

No janvāra mainīsies universālā pasta pakalpojuma tarifi

Atbilstoši Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) padomes lēmumam no 2022.gada 1.janvāra spēkā stāsies izmaiņas vēstuļu korespondences un pasta paku sūtījumu cenrādī. Jaunie universālā pasta pakalpojuma (UPP) tarifi izstrādāti, balstoties uz aktuālo situāciju pasta pakalpojumu nozarē saskaņā ar esošajām sūtījumu piegāžu izmaksām un starpvalstu pasta sūtījumu tarifiem.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.