Menu
 

Ceturtdiena, 30 Decembris 2021

Svarīgākais izvēloties dzirkstošo vīnu. Vīnziņa padomi

Pirms svētkiem, tai skaitā gadu mijā, iegādājoties dzirkstošo vīnu, nonākam dilemmas priekša – kādu no plašā klāsta iegādāties? Ņemt lētāku vai izvēlēties dārgāku, cerībā, kas tas būs labāks un kvalitatīvāks, kādas valsts ražojumam dot priekšroku utt. Protams, galvenā dzirkstošo vīnu burvība un spēks ir maģiskajos burbulīšos un dzēriena putās, kas spēj pat visdrūmākajai dienai piešķirt svētku noskaņu. To noslēpums meklējams īpašajās pagatavošanas metodēs.

Lasīt vairāk...

Autovadītājiem jārēķinās, ka gadu mijā braukšana būs apgrūtināta un jāplāno papildu laiks ceļam

Latvijas vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs informē, ka šovakar Kurzemē un nakts gaitā arī Latvijas centrālajos un austrumu rajonos gaidāms sasalstošs lietus – atkala, kas uz ceļiem veidos stipru apledojumu. Naktī prognozēta arī stipra migla visā valsts teritorijā. Tāpēc VSIA “Latvijas Valsts ceļi” (LVC), plānojot braucienus, aicina rēķināties ar papildu laiku ceļam un būt īpaši piesardzīgiem pie stūres – izvēlēties drošu braukšanas ātrumu un distanci.

Lasīt vairāk...

Bruņotie spēki līdz nākamā gada martam turpinās sniegt atbalstu vakcinācijas pret Covid-19 nodrošināšanā

Lai arī turpmāk sekmīgi noritētu vakcinācijas centru darbība un individuālas vakcinācijas vizītes, armija turpinās sniegt nepieciešamo atbalstu Veselības ministrijai un Nacionālajam veselības dienestam vakcinācijas pret Covid-19 procesa organizēšanā visos reģionos līdz 2022.gada 1.martam, informēja Aizsardzības ministrija.

Lasīt vairāk...

Pierīga attīstās. Jūrmala, Siguldas un Olaines novads

Gada noslēgumā, kā jau ierasts, laikraksta "Rīgas Apriņķa Avīze" redakcija lūdza Pierīgas novadu pašvaldības apkopot nozīmīgākos novadā paveiktos darbus šajā gadā. Paveikts ir ļoti daudz, un, kā liecina vietvaru sniegtā informācija, gada laikā ir tapis daudz jaunu objektu un ir vērienīgi plāni arī nākamajiem gadiem.

Lasīt vairāk...

CSP: Divas trešdaļas no 2019.gada Latvijas IKP attiecināmi uz Rīgu un Pierīgu

Faktiskajās cenās iekšzemes kopprodukts (IKP) Latvijā 2019. gadā bija 30,6 miljardi eiro. No Latvijas IKP 52,8 % (16,2 miljardi eiro) attiecināmi uz galvaspilsētu Rīgu, kam sekoja Pierīga ar 16,9 % (5,1 miljards eiro), kopā aptverot divas trešdaļas (69,7 %) no Latvijas IKP. Sekoja Kurzeme ar 9,3 % (2,9 miljardi eiro), Zemgale ar 7,7 % (2,4 miljardi eiro), Latgale un Vidzeme ar 6,6 % (2 miljardi eiro) katrā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati par IKP reģionos.

Lasīt vairāk...

Seši soļi, lai Jaunā gada apņemšanās izdotos

Jaunā gada sākumā tradicionāli atskatāmies uz aizvadītā gada laikā paveikto un izvirzām sev jaunus mērķus vai uzņemamies kādu apņemšanos. Kā pareizi izvirzīt mērķus, kas piemēroti tieši jums, un kā tos veiksmīgi sasniegt? Kas palīdzēs ceļā uz mērķu sasniegšanu?

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.