Menu
 

Otrdiena, 07 Decembris 2021

Uzsāk labdarības akciju SOS bērnu ciematu ģimeņu atbalstam

Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācija decembrī uzsāk tradicionālo Ziemassvētku labdarības akciju "Palīdzi bērniem! Ne tikai svētkos…" SOS bērnu ciematu ģimeņu atbalstam. Akcijas mērķis ir aicināt ziedotājus regulāri atbalstīt asociācijas paspārnē esošās ģimenes kā SOS ciematos, tā arī SOS ģimeņu atbalsta centros, lai tās varētu saņemt nepieciešamo atbalstu, informē asociācijā.

Lasīt vairāk...

Jūrmalā ierīkotas trases distanču slēpošanai

Jūrmalas pilsētas pludmalē no 36.līnijas līdz Jaunķemeriem izveidota slēpošanas trase 22 kilometru garumā klasiskajai distanču slēpošanai. Slēpošanai gan klasiskajā, gan slīdsolī pieejama arī trase Dzintaru mežaparkā, informē Jūrmalas valstspilsētas pašvaldībā.

Lasīt vairāk...

Izstrādās Olaines novada izglītības attīstības stratēģiju

24.novembra Olaines novada domes sēdē pieņemts lēmums uzsākt Olaines novada izglītības attīstības stratēģijas 2022.-2027.gadam izstrādi. Stratēģijā tiks apzināta pašreizējā situācija un pastāvošie izaicinājumi, noteiktas Olaines novada attīstības prioritātes un nākotnes vajadzības izglītības nozarē, informē Olaines novada pašvaldībā.

Lasīt vairāk...

Pētījums: Ēnu ekonomika būvmateriālu ražošanā ik gadu rada valstij vairāk nekā 12 miljonu eiro lielus zaudējumus

Latvijas Būvmateriālu ražotāju asociācijas pētījums par situāciju būvmateriālu nozarē atklāj, ka ēnu ekonomika būvmateriālu ražošanā ik gadu valsts budžetam rada vairāk nekā 12 miljonu eiro lielus zaudējumus. Vienlaikus pētījumā kā būtiska problēma identificēta vāja kontrolējošo iestāžu kapacitāte iekasēt nodokļus no visiem tirgus dalībniekiem, kas rada kritiskus tirgus apstākļus godīgajiem komersantiem. Nelikumīgas darbības derīgo izrakteņu jomā, aplokšņu algas un būvmateriālu tirdzniecība privātpersonām bez PVN ir galvenās problēmu jomas, kas izvērtētas “Business Against Shadow Economy” (BASE) veiktajā pētījumā “Ēnu ekonomika būvmateriālu nozarē”. Tas veikts 2021.gada vasarā un ir pirmais šāda veida pētījums par ēnu ekonomiku tieši būvmateriālu ražošanā, informē asociācijā.

Lasīt vairāk...

Biežāk pieļautās autovadītāju kļūdas ziemā. Skaidro eksperts

Šī gada pirmās sniegotās dienas Latvijā autovadītājiem bijušas izaicinošas – mainīgo laikapstākļu, apledojuma, sniegputeņa un sniega sanesumu dēļ palielinājies ceļu satiksmes negadījumu skaits. “If apdrošināšana” sadarbībā ar sporta kompleksu “333” skaidro, kādas ir biežāk pieļautās autovadītāju kļūdas ziemā un kas jāņem vērā, lai braukšana būtu droša.

Lasīt vairāk...

Klajā laists enciklopēdijas "Muižas Latvijā. Vēsture, arhitektūra, māksla" ceturtais sējums

Enciklopēdijas “Muižas Latvijā. Vēsture, arhitektūra. māksla” autors ir kultūras pieminekļu pētnieks un fotogrāfs, Latvijas Zinātņu akadēmijas goda loceklis Dr.h.c.hist. Vitolds Mašnovskis, izdevējs – dizaina aģentūras “DUE” radošā komanda Intas Bērentes-Strengas vadībā. Jaunajā enciklopēdijas sējumā apkopoti 123 muižu apraksti alfabētiskā secībā no burta N līdz Š. Pētniekiem un interesentiem līdz ar šī sējuma iznākšanu pieejams unikāls ilustratīvais un informatīvais materiāls par teju 600 muižām visā Latvijā. Viktors Mašnovskis Latvijas muižu kompleksu fotofiksācijai un izpētei veltījis četrdesmit gadus, kopumā uzkrājot datus par vairāk nekā tūkstoti muižu, informē enciklopēdijas veidotāji.

Lasīt vairāk...

No decembra vidus atļaujai strādāt klātienē pietiks ar Covid-19 potēm, negaidot sertifikāta izsniegšanu

No 15.decembra stādāt klātienē varēs arī tās personas, kuras būs saņēmušas vai nu vienīgo "Janssen" ("Johnson & Johnson"), vai abas pārējo ražotāju Covid-19 vakcīnas devas, taču vēl nebūs pagājušas 14 dienas vakcinācijas sertifikāta saņemšanai, paredz valdībā apstiprinātie grozījumi rīkojumā par ārkārtējās situācijas izsludināšanu.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.