Menu
 

Piektdiena, 17 Decembris 2021

VDD vērtējumā pandēmijas radītie sarežģītie apstākļi veicinājuši radikalizācijas tendenču pieaugumu atsevišķās sabiedrības grupās

Valsts drošības dienesta (VDD) vērtējumā Covid-19 pandēmijas radītie sarežģītie apstākļi un paaugstinātā spriedze ir veicinājuši radikalizācijas tendenču pieaugumu atsevišķās sabiedrības grupās, īpaši Covid-19 noliedzēju un vakcinācijas pretinieku vidē, informēja VDD.

Lasīt vairāk...

Pārbaudot 164 trauksmes sirēnas, darbības traucējumi konstatēti 10; Rīgas reģionā – četrām

Piektdien Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) sadarbībā ar Iekšlietu ministrijas Informācijas centru visā Latvijā ieslēdza trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas darbību – trauksmes sirēnu tehnisko stāvokli, iespējamos bojājumus vai traucējumus sirēnu darbībā, skaņas signāla dzirdamību un citus tehniskos parametrus.

Lasīt vairāk...

"Drossinternets.lv": Seši padomi, lai izvērtētu, vai var uzticēties informācijai

Viena no sociālo tīklu platformu lietotāju bieži pieļautajām kļūdām ir dalīšanās ar informāciju, nepārliecinoties par to, cik tā ir aktuāla un atbilstoša patiesībai. Reti kurš kļūdas pēc nav dalījies ar pazuduša suņa vai kaķa bildi, kas, izrādās, ir atradies jau labu laiku atpakaļ.  Neiedziļināšanās, paviršība un arī nezināšana ir viens no iemesliem, kāpēc strauji izplatās maldinošas un nepatiesas ziņas.

Lasīt vairāk...

Valsts policija saistībā ar nelikumīgu narkotiku apriti Rīgā un Pierīgā aiztur sešu personu grupu

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 1. biroja 3. nodaļas amatpersonas sadarbībā ar Valsts policijas Speciālo uzdevumu bataljonu aizturējušas sešu personu grupu, kas ilgstošā laika periodā nodarbojās ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti Rīgā un Pierīgā. Aizturēto vidū ir četras sievietes un divi vīrieši, informēja Valsts policijā.

Lasīt vairāk...

Stukāns: Juristu nespēja nokārtot prokurora amata kandidātu testu liecina par nekvalitatīvu vidusskolas izglītību iepriekšējos gados

Juristu nespēja nokārtot prokurora amata kandidātu atlases vispārējo un juridisko zināšanu pārbaudījuma pirmās kārtas testu liecina par nekvalitatīvu vidusskolas izglītību iepriekšējos gados, aģentūrai LETA ar prokuratūras preses sekretāres Aigas Eidukas starpniecību atzina ģenerālprokurors Juris Stukāns.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.