Menu
 

Trešdiena, 25 maijs 2022

Ekonomiste: Darba tirgū pagaidām izteiktu kara ietekmi neredz

Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati rāda, ka bezdarba līmenis pirmajā ceturksnī bija 7,3%. Tas ir par 0.8 procentpunktiem mazāk nekā pagājušā gada sākumā, toties nedaudz pārsniedz iepriekšējā ceturkšņa 7,1% rādītāju. Ceturkšņa laikā bezdarba pieaugumu veicināja ziemas mēnešiem raksturīgais zemais sezonālo darbu skaits, kā arī pandēmijas ietekme un Covid-19 sertifikāta prasība strādājošajiem. Darbaspēka trūkums, ko uz laiku saasināja sertifikāta prasība, kā arī augstie Covid-19 saslimstības rādītāji un attiecīgi rekordlielais slimības lapu skaits, veicināja algu kāpumu un, iespējams, palīdzēja darba tirgū iesaistīt ekonomiski neaktīvos iedzīvotājus.

Lasīt vairāk...

Brīvdabas muzeja 50.gadatirgus nākamnedēļ pulcēs vairāk nekā 530 ražotāju un tirgotāju

Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā 4.un 5.jūnijā notiks tradicionālais lielais Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja gadatirgus, kas šogad norisināsies 50.reizi. Tajā savu preci piedāvās vairāk nekā 530 amatnieku, pārtikas un kosmētikas mājražotāju, grāmatizdevēju un ēdinātāju. Būs arī plaša un daudzveidīga kultūras programma, informēja muzejā.

Lasīt vairāk...

Aptauja: Latvijā iedzīvotāju uztraukums par Krievijas karu Ukrainā joprojām augsts

Kopš Krievijas nepamatotā iebrukuma Ukrainā ir pagājuši trīs mēneši. Latvijā iedzīvotāju uztraukums par Krievijas izvērsto agresiju Ukrainā joprojām ir augsts – kopumā 84,6% respondentu savu uztraukumu vērtē kā augstu vai ļoti augstu (10 baļļu skalā to vērtē no 7 līdz 10), tikmēr vidējais satraukuma līmenis ir 7,8% iedzīvotāju (10 baļļu skalā to vērtē ar 5 vai 6), bet 7,5% respondentu ir zems vai ļoti zems satraukuma līmenis (10 baļļu skalā to vērtā no 1 līdz 4).

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.