Menu
 

Otrdiena, 17 maijs 2022

Valsts austrumu robežas sakārtošanai piešķirs teju 1,7 miljonus eiro

17.maijā Ministru kabineta sēdē tika izskatīts Iekšlietu ministrijas padotībā esošās Nodrošinājuma valsts aģentūras (NVA) sagatavotais informatīvais ziņojums par pagaidu dzeloņstiepļu žoga izbūvi uz valsts sauszemes robežas gar Latvijas–Baltkrievijas robežu, Latvijas–Krievijas robežas infrastruktūras izbūves ekspertīzi un īpašuma tiesību sakārtošanas gaitu, kā arī nepieciešamo papildu finansējumu, lai šos uzdevumus pabeigtu, informē Iekšlietu ministrijā.

Lasīt vairāk...

Kad acis grauž un asaro – cēloņi un ārstēšana

Asaras ierasts uzskatīt par organisma reakciju uz emocionālu pārdzīvojumu, tomēr patiesībā to funkcijas ir daudz plašākas. Arī ikdienā acis pastāvīgi izdala nelielu daudzumu asaru, tādējādi veidojot asaru plēvīti, kas tās mitrina un aizsargā. Ja kādu faktoru ietekmē asaru izdalīšanās nenorit, kā nākas, proti, asaru ir pārlieku daudz vai pārmēru maz, rodas diskomforts un būtiski pasliktinās cilvēka dzīves kvalitāte. Kādi ir acu sausuma un asarošanas biežākie cēloņi un kā mazināt to nepatīkamos simptomus, skaidro aptieku tīkla “Apotheka” sertificētā farmaceite Mārīte Šukele.

Lasīt vairāk...

Aizsardzības ministrija: 54% cilvēku norāda, ka rezerves karavīru skaita palielināšanās sniegtu valstij pozitīvus ieguvumus

Pēc 54% Latvijas iedzīvotāju domām, rezerves karavīru skaita palielināšanās sniegtu mūsu valstij pozitīvus ieguvumus, liecina Aizsardzības ministrijas veiktā aptauja*. Piemēram, 30% no tiem norāda, ka tā valsts iegūtu cilvēku organizētību un spēju aizsargāt Latviju dažādās krīzes situācijās, jo viņiem būtu praktiskas zināšanas, kā aizsargāt sevi un savus tuvākos. Aicinot pilsoņus savlaicīgi pieteikties šogad otrajām, jau augustā plānotajām rezervistu apmācībām, Aizsardzības ministrija turpina sabiedrības informēšanas kampaņu “Nāc nosargāt un stiprināt!”.

Lasīt vairāk...

Aptauja: Interneta veikaliem jākoncentrējas uz lielākām atlaidēm un zemākām cenām

Lai veiksmīgi attīstītu interneta veikalus Baltijas valstīs, klientiem jāpiedāvā lielākas atlaides un kopumā zemākas cenas nekā klātienes tirdzniecības vietās, savukārt vispieprasītākās preces ir elektronika, apģērbi un apavi. Tas noskaidrots starptautisko piegādes pakalpojumu kompānijas "Venipak" veiktajā iedzīvotāju aptaujā Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.

Lasīt vairāk...

Latvija vienpusēji pārtrauks ar Krieviju noslēgtā sadarbības līguma izpildi kultūras jomā

Lai vienpusēji pārtrauktu (denonsētu) 2002.gada 14.martā Maskavā parakstīto Latvijas Republikas Kultūras ministrijas (KM) un Krievijas Federācijas Kultūras ministrijas vienošanos par sadarbību kultūras jomā, valdība pēc KM iniciatīvas 17.maija sēdē apstiprināja īpaši izstrādātus Ministru kabineta (MK) noteikumus. Vienlaikus par spēku zaudējušu tiek atzīts MK 2002.gada 4.janvāra rīkojums par Latvijas Republikas Kultūras ministrijas un Krievijas Federācijas Kultūras ministrijas vienošanos par sadarbību, informē ministrijā.

Lasīt vairāk...

Aptauja: 82% cilvēku uzskata, ka azartspēļu aizliegums nemazinās patēriņu

Vairākums (82%) aptaujāto Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka azartspēļu zāļu slēgšana nemazinās azartspēļu patēriņu. Minētā aptauja, kuru īstenoja kompānija “Norstat Latvia”, ir daļa no Latvijas Spēļu biznesa asociācijas uzsāktās informatīvas kampaņas “Maldi par Valdi”, kuras mērķis ir kliedēt mītus, kas saistās ar azartspēlēm Latvijā.

Lasīt vairāk...

Aizsardzības ministrija Ulbrokā, Limbažos, Ropažos un Cēsīs organizēs informatīvas lekcijas par rīcību krīzes situācijās

18. un 19.maijā Aizsardzības ministrija Ulbrokā, Limbažos, Ropažos un Cēsīs organizēs informatīvas lekcijas skolēniem, pedagogiem un citiem iedzīvotājiem par to, kā rīkoties krīzes situācijās, un informēs par aktualitātēm aizsardzības nozarē. Lekcijās tiks runāts arī par to, ko likt 72 stundu mugursomā un kā katrs no mums var iesaistīties valsts aizsardzībā, informē ministrijā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.