Menu
 

Trešdiena, 18 maijs 2022

Valsts kancelejas eksperts: 10.maija notikumus ap pieminekli Pārdaugavā palīdzēja eskalēt atsevišķi Latvijas politiskie spēki un amatpersonas

Pagājušās nedēļas 9. un 10.maija notikumus ap padomju pieminekli Pārdaugavā palīdzēja eskalēt atsevišķi politiskie spēki un amatpersonas Latvijā, trešdien Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas sēdē vērtēja Valsts kancelejas Stratēģiskās komunikācijas koordinācijas departamenta vadītājs Rihards Bambals.

Lasīt vairāk...

"Citadele": Četri iemesli, kāpēc būtiski aug pārtikas cenas

Patēriņa cenām aprīlī palielinoties par 2,2 %, tikai retais Latvijā nav izjutis pārtikas cenu pieaugumu, un ekspertu prognozes diemžēl neļauj ar cerībām lūkoties nākotnē, gaidot pārtikas cenu kritumu. Kas ir tie izaicinājumi, ar kuriem šobrīd sastopas pārtikas sektors, un kas ir ārējie faktori, kuru dēļ par pārtiku maksājam arvien vairāk?

Lasīt vairāk...

Eksperte: Pedagogu motivāciju var veicināt profesijas prestižs un atalgojums

Pedagogi un to darbs ir bieži apspriesta tēma sabiedrības vidū, taču tikai daļa cilvēku aizdomājas par pedagogu pašsajūtu un novērtējumu.  Mūsdienu tehnoloģiskā attīstība ir ļāvusi pedagogiem strādāt ar visdažādākajiem materiāliem, lai tādējādi veicinātu mācību procesu, dažādi uzskates materiāli un ierīces ļauj skolēniem pēc iespējas labāk un diversāk izskaidrot mācību vielu, redzot lietu parādību acu priekšā. Ņemot vērā mācību procesu attīstību un pilnveidi, tiek aizmirsts par tās galveno resursu, kas ir mācību spēks, un tie ir skolotāji.

Lasīt vairāk...

Vita Anda Tērauda: Karš Ukrainā draud izraisīt globālu pārtikas krīzi

“Karš Ukrainā draud izraisīt globālu pārtikas krīzi, īpaši smagi ietekmējot attīstības valstis,” trešdien pēc sēdes pauda Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Vita Anda Tērauda. Sēdē deputāti apstiprināja nacionālo pozīciju par Krievijas agresijas pret Ukrainu ietekmi uz globālo pārtikas nodrošinājumu Eiropas Savienības Ārlietu ministru padomei, kas notiks piektdien Briselē, Beļģijā.

Lasīt vairāk...

Siguldas novadā dubultās virsmas apstrāde tiks veikta 13 ielās vai to posmos

Siguldas novada pašvaldība jau trešo gadu turpina mērķtiecīgu dubultās virsmas apstrādi grantētajām pašvaldības ielām, nodrošinot asfaltam līdzīgu segumu ar ūdens atvadi no seguma virsmas un novēršot putekļu veidošanos. Pašvaldības informācija liecina, ka šogad, paredzot finansējumu vairāk nekā 687,5 tūkstošu eiro apmērā, dubultās virsmas apstrāde tiks veikta kopumā 13 ielās vai to posmos, apstrādājot ceļus Siguldā, kā arī Allažu, Inčukalna un Krimuldas pagastā, savukārt Tirgus ielas posmā Krimuldas pagastā tiks veikta asfalta vienlaidus seguma atjaunošana.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.