Menu
 

Svētdiena, 22 maijs 2022

Akreditācija, studiju formas, prakses iespējas – ko ņemt vērā, izvēloties studijas?

Straujiem soļiem tuvojas mācību gada noslēgums un tiem, kuri šogad absolvēs vidusskolu, būs jāizdara svarīga izvēle par to, kur turpināt iegūt izglītību? Daudzi jaunieši šobrīd saskaras t.s. izvēles paradoksu – iespēju gan Latvijā, gan ārvalstīs ir tik daudz, ka izvēle kļūst aizvien grūtāka. Ir dažādas augstskolas un universitātes, dažādas studiju programmas – akadēmiskās un profesionālās, ir pilna un nepilna laika studiju iespējas. Kā izvēlēties sev piemērotāko un neapjukt plašajā piedāvājumā? Ir vairāki svarīgi aspekti, ko vērts ņemt vērā, pētot studiju piedāvājumus.

Lasīt vairāk...

Uztura ekspertes ieteikumi, kā uzņemt dienā nepieciešamo augļu un dārzeņu devu

Par augļu un dārzeņu labvēlīgo ietekmi uz cilvēka organisma ir vienisprātis gan zinātnieki, gan uztura speciālisti, kuri izstrādājuši virkni rekomendāciju par to, cik tad daudz augļu un dārzeņu dienā vajadzētu apēst. Tomēr daudziem tā šķiet teju neiespējamā misija. Ieteikumos, kā sasniegt mērķi, dalās “Rimi Labākai dzīvei” eksperte, sertificēta uztura speciāliste Olga Ļubina.

Lasīt vairāk...

Kādi mēdz būt iemesli matu izkrišanai? Skaidro farmaceite

Veselīgi mati ir ne tikai skaisti, tie liecina arī par labiem visa organisma veselības rādītājiem. Tiesa, pat veseli mati izkrīt un vietā aug jauni. Taču pārāk apjomīga matu izkrišana gan ir pamats raizēm, turklāt šī problēma var skart gan sievietes, gan vīriešus. Nesen skandālu raisījušais kautiņš uz “Oskaru” pasniegšanas skatuves kā skaļš notikums vienlaikus aktualizēja jautājumu par slimību, kuras rezultātā cilvēks zaudē matus – alopēciju.

Lasīt vairāk...

Voldemārs Lauciņš. Neviens manā vietā...

Mūsdienu populārākās latviešu grupas “Prāta vētra” dziesmā “Mana dziesma” ir vārdi: “Neviens manā vietā to nedziedās.” Neviens manā vietā manu dziesmu manā valodā nedziedās… Dziesma ļoti trāpīgi uzrunāja daudzus, to ir izpildījis pat Dziesmu svētku kopkoris. Tā ir pelnīti iemīļota, jo līdzās sirsnīgiem vārdiem un lipīgai melodijai, uz ko “Prāta vētra” ir tik meistarīga, tā nes kādu svarīgu vēstījumu: “mans” nozīmē ne tikai manu privilēģiju, bet arī atbildību.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.