Menu
 

Pirmdiena, 02 maijs 2022

"Mēness aptieka": Visbiežāk iedzīvotājiem ārsta palīdzība nepieciešama sadzīves un sporta traumu dēļ

Sadzīves traumas ir visbiežākās, kuru dēļ iedzīvotājiem bijusi vajadzīga ārsta palīdzība, to "Mēness aptiekas" rīkotajā aptaujā, izvēloties vairākus atbilžu variantus, apstiprinājuši 43% aptaujāto iedzīvotāju. Turklāt vīrieši šāda veida traumas gūst biežāk, nekā sievietes, kā arī biežāk iedzīvotāji vecumā no 40 līdz 74 gadiem.

Lasīt vairāk...

Feldmans: Nevienam nav ilūziju jautājumā par "Latvijas gāzes" gatavību iesaistīties Krievijas izdomātā dabasgāzes apmaksāšanas procesā

Nevienam nav ilūziju jautājumā par "Latvijas gāzes" (LG) gatavību iesaistīties Krievijas izdomātā dabasgāzes apmaksāšanas procesā, un atļaujas prasīšana Finanšu un kapitāla tirgus komisijai (FKTK) vērtējama kā mēģinājums oficiāli piesegties ar kāda cita lēmumu, norāda "Konservatīvo" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs, Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vadītājs Krišjānis Feldmans.

Lasīt vairāk...

Putnu ligzdošanas periodā Carnikavā slēdz Gaujas grīvu

  • Publicēts Vide

Lai atjaunotu kādreizējo mazo zīriņu populāciju Carnikavā, Dabas aizsardzības pārvalde (DAP) no 1.maija līdz 31.jūlijam apmeklētājiem slēdz Gaujas grīvas kreisā krasta daļu. Šajā periodā atpūtnieki, laivotāji, suņu saimnieki un makšķernieki aicināti atpūtai un pastaigām pludmalē izvēlēties citas liedaga zonas. Jo īpaši jārūpējas, lai suņi nešķērso iežogoto teritoriju.

Lasīt vairāk...

Konkursā uz KNAB priekšnieka amata uzvarējis Jēkabs Straume

Noslēdzies atklātais konkurss uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka amatu. Par konkursa uzvarētāju atlases komisija vienbalsīgi atzinusi Jēkabu Straumi, kuram šis būs jau otrais termiņš KNAB priekšnieka amatā, informēja Valsts kancelejā. Par Jēkaba Straumes apstiprināšanu amatā uz otro termiņu vēl jālemj valdībai un Saeimai.

Lasīt vairāk...

Jānis Bukins no Siguldas Valsts ģimnāzijas ieguvis titulu "FIZMIX Skolotājs 2022"

Šogad AS "Latvenergo" organizētais skolēnu erudīcijas konkurss “FIZMIX Eksperiments” norisinājās jau 27. reizi, pulcējot 960 skolēnus no 122 skolām. Par fizikā zinošākās komandas titulu un vērtīgām balvām sacentās septiņas komandas. Jaunieši finālā risināja gan teorētiskus, gan eksperimentālus uzdevumus par nākotnes enerģiju, un pasākuma izskaņā tika noskaidroti uzvarētāji – Valkas Jāņa Cimzes ģimnāzijas komanda "Optrons UV", bet titulu “FIZMIX Skolotājs 2022” ieguva Jānis Bukins no Siguldas Valsts ģimnāzijas.

Lasīt vairāk...

"Luminor": 40% bankas klientu izmanto valsts atbalstu mājokļa iegādei

Iedzīvotāji turpina aktīvi izmantot valsts atbalstu mājokļa iegādei, un šī gada pirmajā ceturksnī aptuveni 40% “Luminor” bankas klientu saņēma hipotekāro aizdevumu, izmantojot “Altum” programmas ģimenēm un jaunajiem speciālistiem. Visvairāk šādu kredītu izsniegti dzīvokļa vai mājas iegādei, mājokļa iegādei un tā remontdarbiem, mazāk privātmājas celtniecībai.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.