Menu
 

Ceturtdiena, 12 maijs 2022

Kultūras ministrijas apbalvojumus saņem arī Ulbrokas un Baldones skolu audzēknes un pedagoģes

Ceturtdien Kultūras ministrijas apbalvojumus saņēma talantīgākie kultūrizglītības nozares audzēkņi, viņu skolotāji un koncertmeistari. Apbalvojumu piešķir par nozīmīgiem sasniegumiem starptautiskos konkursos, izstādēs un skatēs mākslu nozarēs. Vienlaikus ar Kultūras ministrijas balvu pasniegta arī Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) iedibinātā Cimzes balva.

Lasīt vairāk...

Mežu atjaunošana – ieguvums ikvienam īpašniekam un sabiedrībai kopumā

Mežs ir viena no Latvijas bagātībām. Lai to vairotu, mežu īpašniekiem ir jārēķinās ar pienākumu rūpēties par savu mežu. Rūpes nozīmē gan meža kopšanu, gan savlaicīgu atjaunošanu pēc izstrādes darbiem, audzējot un iekopjot veselīgu, kvalitatīvu un produktīvu mežaudzi. Izpildot šo pienākumu, meža īpašnieks var nodrošināt papildus ienākumus gan sev, gan nākamajām paaudzēm, kā arī padarīt Latviju zaļāku un sakoptāku.

Lasīt vairāk...

VMD: Palielinās egļu astoņzobu mizgraužu savairošanās risks

  • Publicēts Vide

Laikapstākļiem paliekot siltākiem, Latvijas mežos ir sākusies egļu astoņzobu mizgraužu aktivitāte. Egļu astoņzobu mizgrauzis uzskatāms par visagresīvāko un visbīstamāko egļu audžu kaitēkli Latvijā, kurš var invadēt ne tikai novājinātas egles, bet arī pilnīgi veselus kokus. Valsts meža dienests (VMD) sagatavojis ieteikumus, ko darīt un ko nedarīt meža īpašniekiem, lai mazinātu kaitēkļa radītos postījumus.

Lasīt vairāk...

Golubeva: Policijai uzdots īstenot nulles toleranci pret jebkādām kara vai nacionālā naida kurināšanas izpausmēm

Policijai, tai skaitā Speciālo uzdevumu bataljonam, ir uzdots īstenot nulles tolerances politiku pret jebkādām kara, agresijas vai nacionālā naida kurināšanas izpausmēm un pirmais tests būs jau piektdien, kad jātiek galā ar aicinājumiem uz nesankcionētu pulcēšanos Rīgā, sociālajā tīklā "Twitter" norādījusi iekšlietu ministre Marija Golubeva (AP).

Lasīt vairāk...

Aptauja: 38 % Latvijas iedzīvotāju internetā iepērkas vismaz reizi mēnesī

Jaunākās “Mastercard” un Finanšu nozares asociācijas veiktās aptaujas dati liecina, ka 38 % Latvijas iedzīvotāju internetā iepērkas vismaz reizi mēnesī. Turklāt 47 % iedzīvotāju apliecina, ka, veidojot iepirkuma grozus tiešsaistē, pievērš uzmanību preces sastāvam un izcelsmei. Savukārt katram ceturtajam iedzīvotājam ir svarīgi, ka interneta veikals savu preci piegādes laikā iepako ilgtspējīgā un pārstrādājamā iepakojumā.

Lasīt vairāk...

Video: Valsts policija ar drona palīdzību Pierīgā fiksē rupjus noteikumu pārkāpējus

Turpinoties siltiem un sausiem laikapstākļiem, Valsts policija ceļu satiksmes uzraudzībā turpina izmantot bezpilota lidaparāta jeb drona palīdzību. Aizvadītās nedēļas izskaņā Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes Speciālo uzdevumu nodaļas amatpersonas ar drona palīdzību autoceļu P2 (Juglas papīrfabrikas ciemats-Upesciems) un A4 (Rīgas apvedceļš Baltezers-Saulkalne) krustojumā Garkalnes pagastā veica pastiprinātu satiksmes kontroli. Pārbaudes laikā tika fiksēti vairāki īpaši rupji ceļu satiksmes noteikumu pārkāpēji.

Lasīt vairāk...

Pēc divu gadu pārtraukuma atgriežas Starptautiskie Siguldas Opermūzikas svētki

No 29.līdz 31.jūlijam jau 28.reizi Livonijas ordeņa Siguldas pils jeb Siguldas pilsdrupas kļūs par vietu vienam no izcilākajiem mūzikas notikumiem Latvijā – Starptautiskajiem Siguldas Opermūzikas svētkiem. Svētku apmeklētājus gaida gan atkalredzēšanās ar māksliniekiem, kuri Siguldā jau ir muzicējuši, gan muzikāli pārsteigumi – pasaules operas solisti, kuri uz Siguldas Opermūzikas svētku skatuves būs redzami pirmo reizi.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.