Menu
 

Trešdiena, 04 maijs 2022

Tradicionālas un mūsdienīgas garšas Baltā galdauta svētkiem

Ko labāk celt galdā un kā noformēt Baltā galdauta svētku mielastu? Maijs ir īpašs svētku laiks Latvijā, jo atzīmējam Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas gadadienu. Šajā laikā jo īpaši vēlamies pavadīt laiku kopā ar ģimeni, un nav noslēpums, ka tieši svētku mielasts stiprina kopības sajūtu ar ģimeni, draugiem un saviem tuvajiem. Par godu valsts sumināšanai, “Maxima Latvija” garšu vēstnesis un šefpavārs Raimonds Zommers dalās modernās recepšu idejās, kā šogad paspilgtināt savu svētku galdu mūsdienīgā veidā.

Lasīt vairāk...

Mūrniece: Ja mums ir pārliecība par savu Latviju, ja mīlam savu zemi, mēs esam nesalaužami

Karš Ukrainā pierāda, ka mūsdienu pasaulē ir vieta vīrišķībai, varonībai un patriotismam. Vēl vairāk – bez šiem tikumiem demokrātija nespētu pretoties tirānijai. Patriotisma nevar būt par daudz. Ja mums ir pārliecība par savu Latviju, ja mēs mīlam savu zemi, ja augsti godā turam savas vērtības, mēs esam nesalaužami, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece trešdien, 4.maijā, Saeimas svinīgajā sēdē par godu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas 32.gadadienai.

Lasīt vairāk...

Gundars Āboliņš: Šādā laikā attīstās ne tikai naids, bet arī izpalīdzība, dāsnums un cilvēcība

Aktieris Gundars Āboliņš dzīvo Garciemā, klusā un mierpilnā vietā netālu no jūras, un sniedz pajumti kādai ukraiņu ģimenei. Arī viņa dzimtai ir nozīmīga saikne ar Ukrainu – Gundara vectēvs bija ukrainis, bet mamma dzimusi Ukrainā. Intervijā “Ādažu Vēstīm” viņš sniedz savu skatījumu uz pašlaik notiekošo.

Lasīt vairāk...

Bīskaps: Krievu karavīru ausīs Kara dievs čukst viltus pravietojumus par viņu izredzētību un īpašo pasaules glābšanas misiju

Krievu karavīru ausīs Kara dievs čukst viltus pravietojumus par viņu izredzētību un īpašo pasaules glābšanas misiju, trešdien Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienai veltītajā Ekumeniskajā dievkalpojumā sacīja Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas bīskaps emeritus Pāvils Brūvers.

Lasīt vairāk...

Aptauja Ropažos. Kā jūs svinat 4.maija svētkus?

4.maijā svinam Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu. Neatkarības deklarācija bija ne tikai vēsturisks pagrieziena punkts, bet arī juridiska uzvara. Tās preambulā tika konstatēts, ka Satversmes sapulces 1922.gada 15.februārī pieņemtā Latvijas Republikas Satversme joprojām ir spēkā de iure. Neatkarības atjaunošanas dienas svinēšanā ir mēģināts ieviest dažādas tradīcijas, kas šos svētkus atšķirtu no valsts svētkiem 18.novembrī, piemēram, nosaucot tos par baltā galdauta svētkiem, taču “Rīgas Apriņķa Avīzes” aptaujāto cilvēku viedoklis liecina, ka šī tradīcija tautā nav īsti iedzīvojusies.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.