Menu
 

Sestdiena, 14 maijs 2022

Aptauja: tikai 23% Latvijas iedzīvotāju apēd dienā rekomendēto augļu un dārzeņu devu

Lai arī vairums – 83% – Latvijas iedzīvotāju savu augļu un dārzeņu patēriņu kopumā vērtē kā labu, tikai 23% atzīst, ka uzņem dienā rekomendēto augļu un dārzeņu devu – 500 gramu, liecina “Rimi” veiktā aptauja Baltijas valstīs. To apliecina arī “Rimi” pārdošanas dati, kas parāda, ka pircēji patērē vidēji vien 150 gramu augļu un dārzeņu ieteicamo 500 gramu vietā.

Lasīt vairāk...

Ja nepaužam savu nostāju, mums nav tiesību sūdzēties

2022.gads ir Eiropas Jaunatnes gads, kurā īpaša uzmanība tiek veltīta jauniešu iesaistei lēmumu pieņemšanā un pilsoniskajai aktivitātei. Šis ir īstais brīdis, lai jaunieši aktīvi paustu savu viedokli par dažādām tēmām – sākot no klimata krīzes līdz demokrātijas stiprināšanai. Vienlaikus šis ir arī piemērots brīdis, lai apzinātos, ka pilsoniskās brīvības nav pašsaprotama lieta, kas pieejama katram, tāpēc mēs nedrīkstam izniekot savas iespējas.

Lasīt vairāk...

NRC "Vaivari" atklāj pirmo disku golfa trasi cilvēkiem ar mobilitātes traucējumiem

Nacionālajā rehabilitācijas centrā (NRC) "Vaivari" atklāts pirmais publiskais disku golfa parks, kas piemērots cilvēkiem ar mobilitātes traucējumiem. Cilvēkiem, kas pārvietojās ratiņkrēslā, šeit būs iespēja apgūt un piedalīties jaunā aktivitātē disku golfa spēlē, tādā veidā vēl vairāk dažādojot aktivitāšu iespējas gan NRC "Vaivari" pacientiem" , gan visiem interesentiem.

Lasīt vairāk...

Inovācijas – arī piemājas dārziem

Aizvadītajā desmitgadē medijos daudz ir diskutēts par inovācijām, to nozīmi un lomu kā ikdienas dzīves komforta nodrošināšanai, tā uzņēmējdarbības eksporta potenciāla veicināšanā, kas tieši tiek saistīts ar sabiedrības un valsts sociālekonomisko izaugsmi. Diemžēl šīs diskusijas lielākoties apraujas ar inovāciju aplūkošanu programmēšanas, sadzīves elektrotehnikas un autotransporta ražošanas nozarēs, lai gan inovācijas aptver ikvienu mūsu dzīves sfēru.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.