Menu
 

Trešdiena, 11 maijs 2022

Pēteris Strautiņš: Austrumi aizveras. Par ārējo tirdzniecību 2022.gada martā

Martā ir sasniegts gan visu laiku lielākais eksporta, gan importa apjoms. Tas ir ļoti neparasts notikums, jo parasti ārējās tirdzniecības rekordi krīt rudenī. Latvijas eksports martā sasniedza 1753,9 miljonus eiro. Sezonāli izlīdzinātajos datos iepriekšējais rekords, kas bija mēnesi iepriekš, ir pārsniegts par 3,8%. Imports izlīdzinātajos datos pret līdz šim augstāko punktu (arī pirms mēneša) ir audzis pat par 9,0%. Savukārt gada laikā, salīdzinot ar pērno martu, eksports un imports ir auguši attiecīgi par 31% un 43%.

Lasīt vairāk...

Satiksmes ministrs ar "BezRindas.lv" vadītāju pārrunājis sadarbību vienotās biļešu sistēmas ieviešanā

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits trešdien ar “BezRindas.lv” valdes priekšsēdētāju Gati Sprūdu pārrunāja sagatavošanos vienotās sabiedriskā transporta biļešu sistēmas ieviešanai no tirgotāja puses. VSIA “Autotransporta direkcija” gatavojas vienotās biļešu noliktavas informācijas sistēmas ieviešanai, un “BezRindas.lv” ir viens no biļešu tirdzniecības partneriem, kam jaunā sistēma ir nodota testēšanai, norāda Satiksmes ministrijā.

Lasīt vairāk...

Uz Muzeju nakts norisēm aicina arī Jūrmalas muzeji

Sestdien, 14.maijā, uz starptautiskās Muzeju nakts norisēm aicina arī Jūrmalas muzeji. Ar koncertiem, īsfilmu seansiem un leļļu teātri, radošām darbnīcām un izstādēm apmeklētājus sagaidīs Jūrmalas muzejs, Aspazijas māja, Jūrmalas Brīvdabas muzejs, Bulduru Izstāžu nams un Raiņa un Aspazijas vasarnīca, informēja valstspilsētas administrācijā.

Lasīt vairāk...

Pētījums: katrs trešais skolotājs darbā jūtas demotivēts

Skolotāji Latvijā ir patiesi savas profesijas patrioti, tomēr viņi nejūt, ka strādātu sabiedrībā novērtētā un labi apmaksātā profesijā,  rāda izglītības uzņēmuma “Lielvārds” veiktais pētījums “Skolotāju balss”. Katrs trešais skolotājs (33%) vienmēr vai bieži darbā jūtas demotivēts, un 27% aptaujāto jūt pesimismu, domājot par nākotni skolotāja profesijā.

Lasīt vairāk...

Aktrise Dita Lūriņa: Esmu cilvēku un lietu vācējs

Dita Lūriņa ir Nacionālā teātra aktrise kopš 2000. gada, un beidzamajos gados viņa pievērsusies arī režijai. Nerimstošs radošais process ved daudzos dažādos žanros un māksliniecisku izpausmju meklējumos. Dramatiskas un komiskas lomas, muzikāli iestudējumi un projekti gan teātrī, gan ārpus tā, vairākas soloprogrammas, sadarbība ar Latvijas komponistiem, pieskaršanās dzejas teātrim, valstiski nozīmīgu ceremoniju vadīšana un drosmīga iepazīšanās ar alternatīvās mākslas pasauli.

Lasīt vairāk...

CSP: Martā Latvijas ārējās tirdzniecības apgrozījums bijis par 37,3 % lielāks nekā pirms gada

2022.gada martā Latvijas ārējās tirdzniecības apgrozījums veidoja 3,95 miljardus eiro, kas faktiskajās cenās bija par 37,3 % vairāk nekā pirms gada, tai skaitā preču eksporta vērtība pieauga par 31,4 %, bet importa vērtība par 42,5 %, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) provizoriskie dati. Martā Latvija eksportēja preces 1,75 miljardu eiro apmērā, bet importēja par 2,2 miljardiem eiro.

Lasīt vairāk...

Tiesībsargs: Latvijas pašvaldībās nav vienota risinājuma mājokļu pielāgošanai iedzīvotājiem ar invaliditāti

Tiesībsargs saņēmis atbildes no visām Latvijas pašvaldībām attiecībā par mājokļu pielāgošanu cilvēkiem ar invaliditāti. Tiesa, vairākas pašvaldības atbildes sniedza tikai pēc atkārtotiem uzaicinājumiem. Kopumā tiesībsargs secina, ka Latvijas pašvaldībās nav vienota risinājuma mājokļa pielāgošanai iedzīvotājiem ar invaliditāti. 23 no 43 pašvaldībām ir normatīvais regulējums, kas attiecas uz mājokļu pielāgošanu personu ar invaliditāti vajadzībām, 18 pašvaldībām nav regulējuma, un divas pašvaldības pašlaik šādu regulējumu izstrādā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.