Menu
 

Sestdiena, 07 maijs 2022

20 iemesli šovasar ieplānot sev ceļojumu

Līdz vasarai atlikušas vien nepilnas sešdesmit dienas. Šis gadalaiks saistās ar bezrūpību, siltumu, mieru un atpūtu. Katram ir sava izpratne par visnevainojamāko atpūtu, tomēr lielākajam vairumam, lai pilnībā atslēgtos no ierastā, pilnvērtīgai atpūtai ir nepieciešama vides maiņa – ceļojums.

Lasīt vairāk...

Kā veicināt kolagēna izstrādi organismā?

Vērtīgā olbaltumviela kolagēns organismā atbildīga kā par ādas, matu un nagu skaistumu, tā arī par saistaudu, kaulu un muskuļu veselību. Lai gan šo proteīnu ķermenis spēj izstrādāt pats, ar gadiem tā daudzums samazinās un to nepieciešams uzņemt papildus. Kāda ir kolagēna nozīme organismā un kā veicināt tā veidošanos?

Lasīt vairāk...

Piens, lakrica vai šokolāde. Ar ko varētu konfliktēt tavas zāles

Labi zināms, ka ir medikamentu kombinācijas, kuras nevajadzētu lietot kopā – nevēlama vai novājināta efekta dēļ. Mazāk zināms fakts, ka arī noteikti ēdieni un dzērieni iespaido zāļu efektivitāti. Pirms uzsākt lietot jaunu medikamentu, svarīgi aprunāties ar ārstu vai farmaceitu, kā arī uzmanīgi izlasīt zāļu lietošanas instrukciju, lai uzzinātu vai preparāts draudzējas un vai nav konfliktā ar  kādu jūsu iemīļotu kārumu.

Lasīt vairāk...

Pie Ķekaviņas upes top grilparks

Ķekavas novada pašvaldība šajā pavasarī aktīvi strādā pie grilparka izveides Ķekavā, lai jau šajā vasarā novada iedzīvotāji un viesi varētu atpūsties labiekārtotā zonā pie Ķekaviņas upes. Grilparka izveidē savu artavu sniedz arī AS “Putnu fabrika Ķekava”, kas šajā vasarā svinēs 55. pastāvēšanas gadadienu.

Lasīt vairāk...

Jautājumi, ko apdomāt pirms saules paneļu uzstādīšanas mājsaimniecībā

Pieprasījums pēc zaļās enerģijas arvien pieaug, un paplašinās arī valsts atbalsts tehnoloģijām, kas to ražo. Šobrīd privātpersonām ir iespēja saņemt līdzfinansējumu dabai draudzīgu tehnoloģiju uzstādīšanai, taču kā novērtēt, vai konkrētajai mājsaimniecībai tās būs piemērotas? Skolēnu erudīcijas konkursa "FIZMIX Eksperiments" ekspertu komanda ir apkopojusi svarīgāko, kas palīdzēs pieņemt lēmumu par saules paneļu uzstādīšanu individuālām vajadzībām.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.