Menu
 

Piektdiena, 27 maijs 2022

PMLP aicina klientus savlaicīgi līdz Saeimas vēlēšanām noformēt personu apliecinošus dokumentus

Lai apkalpotu pēc iespējas vairāk klientu, kuriem nepieciešams jauns personu apliecinošs dokuments, un uzlabotu pakalpojumu pieejamību Latvijas iedzīvotājiem, kā arī nodrošinātu, ka balsstiesīgie pilsoņi var sekmīgi piedalīties 14.Saeimas vēlēšanās, Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) veikusi virkni uzlabojumu klientu apkalpošanas kārtībā, informēja pārvaldē.

Lasīt vairāk...

Kā justies labāk, ja ir kairināto zarnu sindroms?

Ir daudz faktoru, kas ikdienā rada stresu, un katram desmitajam tas izraisa kairināto zarnu sindromu, kas izpaužas ar spazmātiskām vēdersāpēm un zarnu darbības traucējumiem. Lai arī kairināto zarnu sindroms ir funkcionāli traucējumi, kas neveicina nopietnu gremošanas trakta slimību rašanos, paša cilvēka sirdsmieram tomēr ieteicams veikt izmeklējumus, kā arī pārskatīt ēdienkarti, lietot uzturā vairāk šķiedrvielu un, protams, domāt, kā samazināt stresu ikdienā.

Lasīt vairāk...

Šprotes uzvaras gājiens – no cara galma līdz Eiropas Savienības namdurvīm (1.daļa)

Latvijas krastā brētliņu kūpināšanai ir senas tradīcijas. Jau vairāk nekā 120 gadus “Rīgas šprotes eļļā” pārliecinoši ieņem vietu mūsu ēdienkartē. Tās par tīkamām atzinuši pat smalkie franču un eksotiskie ķīniešu vēderi, nemaz nerunājot par visu plašo bijušās PSRS teritoriju, kurp savulaik aizceļoja lielākā daļa Latvijā ražoto šprotu.

Lasīt vairāk...

Aptauja: 68% Latvijas velosipēdistu un skrejriteņu vadītāju pārvietojas bez ķiveres

Līdz ar siltā laika iestāšanos, uz ielām redzam daudzus cilvēkus pārvietojamies ar elektriskajiem skrejriteņiem un velosipēdiem. Tomēr statistika nav iepriecinoša – 68% Latvijas iedzīvotāju atzīst, ka ķiveres brauciena laikā nelieto, tādējādi apdraudot savu drošību. “Gjensidige Latvija” apkopojusi datus par velosipēdistu un elektrisko skūteru vadītāju braukšanas paradumiem Baltijas valstīs.

Lasīt vairāk...

CSP: Aprīlī mazumtirdzniecības apgrozījums pieaudzis par 4,9 %

2022.gada aprīlī, salīdzinot ar 2021.gada aprīli, mazumtirdzniecības apgrozījums pieauga par 4,9 %, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) apkopotie kalendāri koriģētie dati salīdzināmajās cenās. Pārtikas preču mazumtirdzniecība pieauga par 3,2 %. Nepārtikas preču mazumtirdzniecības apjoms, neieskaitot autodegvielas mazumtirdzniecību, palielinājās par 9,5 %, autodegvielas – samazinājās par 3,9 %.

Lasīt vairāk...

Pedagogus un vecākus pirms vasaras brīvlaika aicina ar bērniem pārrunāt drošības jautājumus

Lai vasaras brīvdienas neaizēnotu nepatīkami starpgadījumi, Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) un Valsts izglītības satura centrs aicina skolotājus un skolu vadību, kā arī vecākus mācību gada noslēgumā īpaši aktualizēt drošības jautājumus. Rit šī mācību gada pēdējās dienas, tuvojas vasaras brīvlaiks, kad bērni daudz laika pavadīs dažādās aktivitātēs pie dabas, ūdens tilpnēm, nometnēs, aktīvi sportojot un citādi atpūšoties.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.