Menu
 

Piektdiena, 13 maijs 2022

Siguldas Valsts ģimnāzijas komandas plūc uzvaras laurus BBCE erudīcijas konkursā

Apliecinot izcilas zināšanas ķīmijā, bioloģijā, fizikā un medicīnā, Baltijas Biomateriālu ekselences centra (BBCE) erudīcijas konkursā vidusskolēniem “BIO-GO-Higher” labākos rezultātus ir uzrādījuši skolēni no Siguldas Valsts ģimnāzijas un Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Inženierzinātņu vidusskolas. Konkursā komandas sacentās par galveno balvu – ceļojumu uz biomateriālu pētniecības centru Vācijā.

Lasīt vairāk...

Valsts policijas priekšnieks saistībā ar 10.maija notikumiem atstādinājis trīs amatpersonas

Saistībā ar atsevišķu policistu rīcību sabiedriskās kārtības nodrošināšanā 10. maijā Uzvaras parkā Rīgā Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks pieņēmis lēmumu atstādināt no dienesta pienākumu pildīšanas trīs Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes amatpersonas – iecirkņa priekšnieka pienākumu izpildītāju, Kārtības policijas pārvaldes Patruļpolicijas pārvaldes viena bataljona komandieri, kā arī vienu inspektoru. Atstādinātie ir tās dienas atbildīgās amatpersonas, kuras uz vietas pieņēma lēmumus par konkrētās dienas notikumu uzraudzību.

Lasīt vairāk...

Aptauja Saulkrastos. Ko jums nozīmē ģimene?

Starptautiskā ģimenes diena ir kalendārā atzīmēta svinama diena, ko pēc īpaša ANO lēmuma kopš 1994. gada atzīmē 15. maijā. Latvijā to svin kopš 2007. gada. Jebkura valsts ir ieinteresēta stipru un kuplu ģimeņu atbalstīšanā, jo tā nav tikai tukša frāze par stiprām ģimenēm, kas veido stipru valsti. Arī katra cilvēka dzīvē ģimenei ir ļoti īpaša vieta, to veido īpaši tuvi cilvēki, un ir labi, ja cilvēki ģimenē mācās to, ka ne visu nosaka viņu personīgās tieksmes un vēlmes.

Lasīt vairāk...

CSP: Šāgada pirmajā ceturksnī samazinājies gan dzimušo, gan mirušo skaits

Šī gada pirmajos trīs mēnešos Latvijā reģistrēti 8595 mirušie, kas ir par 423 jeb 4,7 % mazāk nekā pagājušā gada pirmajā ceturksnī, kad bija vērojams būtisks mirstības pieaugums. Kā liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati, no pirmajiem šī gada mēnešiem augstākie mirstības rādītāji novēroti martā, kad miruši 2965, kas ir par 11 % vairāk nekā pērn martā.

Lasīt vairāk...

Saistībā ar nelegālo cigarešu apriti policisti aizturējuši personas Rīgā un Jūrmalā

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Jūrmalas iecirknī pagājušā gada novembrī tika uzsākts kriminālprocess par tabakas izstrādājumu, kuri nav marķēti ar Latvijas Republikas akcīzes nodokļa markām, nelikumīgu realizāciju nelielā apmērā Jūrmalā, tas ir, pēc noziedzīgā nodarījuma sastāva pazīmēm, kas paredzētas Krimināllikuma 2216. pantā.

Lasīt vairāk...

Jaunmārupes apkaimē izveidota jauna enduro moto taka

  • Publicēts Sports

SIA “Rīgas meži” sadarbībā ar Latvijas Motosporta federāciju (LaMSF) no šī pavasara piedāvā uzņēmuma teritorijā un arī Latvijā otro pastāvīgi darbojošos enduro taku. Tā veidota, lai netraucētu iedzīvotājus un mazinātu kaitējumu dabai. Takas starts ir Tīreļu mežniecībā, netālu no Jaunmārupes, un tās garums ir vairāk nekā 16 km. Taka atrodas “Rīgas mežu” pārziņā esošajās teritorijās Mārupes un Olaines novados.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.