Menu
 

Pirmdiena, 16 maijs 2022

Foto: Topošie policisti kopā ar Valsts policijas Speciālo uzdevumu bataljonu īsteno mācības pūļa savaldīšanā

Valsts policijas koledžā Rīgā aizvadītas Valsts policijas rīkotās mācības, kuru laikā, realitātei pietuvinātos apstākļos, policisti veiksmīgi atrisināja un novērsa izspēlētas situācijas, lai nepieļautu masu nekārtības. Šādas mācības tiek īstenotas ik gadu, lai policisti attīstītu jau esošās iemaņas un iespējami labāk sagatavotu arī jaunos policistus potenciāli sarežģītām situācijām, un jaunie likumsargi šīs zināšanas pielietotu dzīvē.

Lasīt vairāk...

Valsts policija pagājušajā nedēļā Rīgas reģionā izņēmusi gandrīz 750 000 nelikumīgu cigarešu

Šī gada maijā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes darbinieki veica apjomīgu izmeklēšanu vairākos kriminālprocesos par nelikumīgu tabakas izstrādājumu (cigarešu) apriti Rīgas reģiona teritorijā. Kriminālprocesu ietvaros aizturētas sešas personas, kuras šobrīd atzītas par aizdomās turētajām personām. Vienai no šīm personām piemērots visbargākais drošības līdzeklis – apcietinājums. Kopumā izņemtas gandrīz 750 000 nelikumīgas cigaretes, kuru vērtība ir aptuveni 75 000 eiro, informēja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Lasīt vairāk...

Lauzti kauli un robs ģimenes budžetā: aicina parūpēties par bērnu drošību vasarā

Tuvojoties skolēnu brīvlaikam, jādomā ne tikai par aizraujošu brīvā laika pavadīšanu, bet arī par drošību. Kā liecina apdrošināšanas sabiedrības “Balta” pieredze, vasaras mēneši ik gadu ir laiks, kad strauji pieaug atlīdzību pieteikumu skaits saistībā ar traumām, ko guvuši bērni, lielākoties – kaulu lūzumiem. Pērn atlīdzībās bērnu vecākiem vasaras mēnešos par šādiem negadījumiem izmaksāti gandrīz 80 000 eiro.

Lasīt vairāk...

Ko mēs zinām par miegaino narkolepsijas rēgu? Skaidro neirologs

Kad nepagūtos darbus steidzam padarīt uz miega rēķina, ir pilnīgi normāli, ka jūtamies miegaini un noguruši. Taču mūsu vidū ir cilvēki, kas guļ pietiekami un tāpat nekad nejūtas izgulējušies. Viņi var iemigt visnepiemērotākā brīdī, pašiem to negribot, kas ļoti, ļoti apgrūtina dzīvi. Un pie tā ir vainīga narkolepsija. Tā pieder retajām slimībām un mūsdienās to var diagnosticēt un ārstēt, ļaujot cilvēkiem  atgriezties normālā dzīvē.

Lasīt vairāk...

CSP: Starp populārākajām ārvalstu tūristu mītnes vietām Latvijā – Jūrmala, Mārupe un Sigulda

2022.gada martā Latvijas tūristu mītnēs apkalpoti 108,8 tūkstoši ārvalstu un vietējo viesu, kas ir 2,3 reizes vairāk nekā pagājušā gada martā un par 36,6 % vairāk nekā 2020.gada martā, kad pandēmijas ietekme bija tikko sākusies, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati. Viesi tūristu mītnēs pavadīja 202,1 tūkstoti nakšu, kas ir 2,1 reizi vairāk, salīdzinot ar pagājušā gada martu.

Lasīt vairāk...

Siguldas pils kvartālā jūlijā norisināsies mentālās veselības un mūzikas festivāls "Ogle 2022"

8.un 9.jūlijā Siguldas pils kvartālā jau trešo reizi norisināsies mentālās veselības un mūzikas festivāls “Ogle 2022”. Divu dienu garumā plānota piesātināta programma gan ar ārvalstu, gan Latvijas ekspertiem diskusijām par mentālo veselību. Tāpat sagaidāmas arī meistarklases un citas aktivitātes, kā arī muzikālie priekšnesumi no tādiem māksliniekiem kā ansis, Arturs Skutelis, “I Mean Love”, “Indygo”, “The Dead Monarchs” un citiem.

Lasīt vairāk...

Triju dienu laikā Latvijā reģistrēti 339 Covid-19 inficēšanās gadījumi, mirušu inficēto personu skaits pārsniedzis 5800 (papildināta)

Aizvadītās nedēļas nogalē Latvijā veikti 5787 Covid-19 izmeklējumi un reģistrēti 339 jauni inficēšanās gadījumi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati. No inficētajiem 131 cilvēks bija nevakcinēts vai vakcinācijas kursu nepabeidzis un 208 vakcinēti.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.