Menu
 

Svētdiena, 08 maijs 2022

Ināra Mūrniece Lestenē: Pieminam ikvienu, kurš Latvijas brīvību un nacionālo lepnumu turēja augstāk par visu

“1945.gada 8.maijā līdz ar Vācijas kapitulāciju Eiropā beidzās Otrais pasaules karš. Atšķirībā no Rietumeiropas valstīm 8.maijs Latvijas tautai neatnesa mieru un brīvību. Mēs godinām un pieminam visus, kas cīnījās par brīvu Latviju. Leģionārus, nacionālos partizānus, disidentus. Ikvienu, kurš Latvijas brīvību un nacionālo lepnumu turēja augstāk par visu,” svētdien, 8.maijā, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, uzrunājot klātesošos Otrā pasaules kara cīnītājiem veltītajā piemiņas pasākumā Lestenes Brāļu kapos.

Lasīt vairāk...

Ja locītavas smeldz no pārslodzes

Cilvēka ķermenis un, jo īpaši, locītavas nemīl steigu un pārpūli! Pieaugušam cilvēkam līdz 65 gadiem ir rekomendēta vismaz 30 minūšu mērenas intensitātes fiziskā slodze piecas reizes nedēļā. Tātad – gandrīz katru dienu un nedaudz. Veselību ietekmējošo paradumu pētījumi Latvijā atklāj, ka šo ieteikumu ievēro vien nedaudz vairāk par desmit procentiem iedzīvotāju. Lūk, arī iemesls, kādēļ pēc atsevišķa pamatīgas fiziskas slodzes gadījuma locītavas par savu stāvokli signalizē ar smeldzošu sajūtu un sāpēm.

Lasīt vairāk...

Sagatavojiet auto ceļam: septiņas lietas, kurām jābūt bagāžniekā

Tuvojoties gada siltākajam laikam, daudzi dosies ar savu auto tuvākos vai tālākos izbraucienos gan Latvijā, gan ārpus tās. Taču, pirms sēsties pie sava auto stūres, jāpārliecinās, ka tas ir gatavs šādam braucienam, jo saskaņā ar statistiku gada otrais un trešais ceturksnis (pavasaris un vasara) ir ražīgākie satiksmes negadījumu ziņā. Pērn siltajos mēnešos notika par 723 negadījumiem vairāk nekā ziemā un tajos bija par 40 % vairāk cietušo nekā aukstajā sezonā (2112 pret 1287 negadījumiem ar cietušajiem).

Lasīt vairāk...

VDD: Krievija izmisīgi centusies Latvijā atrast jaunos līderus "tautiešu" politikas realizēšanai un mērķa sasniegšanai izveidota organizācija

Par "tautiešu" politiku atbildīgās Krievijas institūcijas un amatpersonas pērn turpinājušas izmisīgus centienus Latvijā atrast jaunos līderus "tautiešu" politikas uzdevumu realizēšanai un šī mērķa sasniegšanai izveidota nereģistrēta organizācija, norādīja Valsts drošības dienesta (VDD) pagājušā gada darbības pārskatā.

Lasīt vairāk...

Aptauja: šogad 98% respondentu atzīmēs Mātes dienu

Katra gada maija otrajā svētdienā – šogad 8.maijā – iepriecinām mūsu mammas, pasakot paldies par milzīgo, nesavtīgo ieguldījumu, ko viņas mums sniegušas. Kā noskaidrots veikalu tīkla “top!” veiktajā interneta aptaujā, 98% respondentu atzina, ka šogad plāno svinēt Mātes dienu. Lielākā daļa mammu patiesībā priecātos par jebkāda veida apsveikumu. Taču, ja būtu kas jāizvēlas, tad visvairāk mammas priecātos par ziediem un kopīgu maltīti ar ģimeni.

Lasīt vairāk...

Aptauja Ropažos. Vai esat atsākuši apmeklēt kultūras pasākumus?

Kopš ir atcelti pandēmijas dēļ ieviesti ierobežojumi, bagātīgs dažādu kultūras pasākumu piedāvājums birst kā no pilnības raga. Skatītājiem un klausītājiem tiek piedāvāti koncerti un teātra izrādes, kuros piedalās gan uzaicinātie mākslinieki, aktieri un režisori, gan vietējie mākslinieki un pašdarbības kolektīvi. Turklāt Pierīgas novadu kultūras namos piedāvātās kultūras norises kļūst arvien profesionālākas, konkurējot ar galvaspilsētas piedāvājumu, – tās ir daudzveidīgākas un interesantākas un apmeklētājiem pievilcīgākas.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.