Menu
 

Sestdiena, 28 maijs 2022

Soli pa solim: kā norisinās siltummezgla renovācija vai nomaiņa

Siltummezgls ir tā dēvētā ēkas “sirds”, kas apgādā apkures sistēmu ar siltumu un mājas iedzīvotājus ar karsto ūdeni. Labi noregulēts un darba kārtībā esošs siltummezgls ļauj izmantot siltumenerģiju optimāli, taču tā nodrošināšanai iekārtas ir periodiski jākopj un nepieciešamības gadījumā – jārekonstruē vai jānomaina. Ar ko sākt?

Lasīt vairāk...

Pieci ādas iekaisumu veidi vasarā – kā tos novērst? Skaidro farmaceits

Klāt vasara – laiks, kad vairāk laiku pavadām svaigā gaisā pie dabas un jo īpaši vēlamies izskatīties kopti un skaisti. Diemžēl nereti vasarā tieši dažādas ādas problēmas var sagādāt raizes un izaicinājumus. Ierasti gada karstākajā laikā daļa ādas problēmu asociējam ar saules apdegumiem, taču ir arī citi, bieži sastopami cēloņi. Kādi ir izplatītākie ādas iekaisumu veidi vasarā un kā tos mazināt?

Lasīt vairāk...

Zelta rotaslietu tīrīšana – noderīgi padomi

Rotaslietas ir svarīgs un personalizēts aksesuārs, ko savas dzīves laikā saņem dāvanā, pērkam un arī mantojam. Zelta laulības gredzens, dažādas zelta ķēdītes, zelta auskari ir vispopulārākās rotaslietas, kas tiek valkātas ne tikai svētkos, bet arī ikdienā. Laulības gredzenu noņemam reti, tādēļ tie kļūst netīri visātrāk, savukārt zelta ķēdītes un auskarus, mainoties rotāšanās modei, aizstājam ar jaunākiem. Rotaslietu lādītes dziļumā ieglabāta, kādreiz mīļa zelta ķēdīte ar laiku kļūst blāva, pārklājas ar tumšiem plankumiem un apsūbē. Kā ar minimāliem līdzekļiem kādreizējam rotaslietām piešķirt agrāko spožumu?

Lasīt vairāk...

Kā izvēlēties piemērotāko skropstu tušu?

Skropstu pamatfunkcija ir acu aizsardzība pret ārējiem vides faktoriem – saules stariem, vēju, putekļiem un mitrumu gaisā, bet, pareizi tās izceļot, var piešķirt acīm arī valdzinošu skatienu. Kā izvēlēties savām skropstām piemērotu skropstu tušu?

Lasīt vairāk...

Nevainojams zāliens bez lielas piepūles: kādu tehniku izvēlēties tā kopšanai?

Katrs, kam pie mājas zaļo kaut neliels mauriņš, vēlas, lai tas izskatītos nevainojami. Mūsdienās zāliena kopšanas iekārtu izvēle ir gana plaša, lai apkoptu mauriņu vai pļavu bez lielas piepūles. Gatavojoties vasarai, tirdzniecības tīkla “Kesko Senukai Latvia” eksperti apkopojuši padomus, kas ļaus novērtēt, kāds zāles pļāvējs būs vispiemērotākais, lai acis priecētu un pēdas glāstītu košs, līdzens un glīti nopļauts zāles paklājs.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.