Menu
 

Piektdiena, 20 maijs 2022

Noderīgi padomi ceļošanai ar auto

Ceļošanu ar automašīnu ir populāra, jo sniedz daudz priekšrocību, kas ļauj ceļojumu izbaudīt no pavisam jauniem skatpunktiem. Vai plānojat ģimenes ceļojumu, vai brīvdienas kopā ar draugiem, neviens cits pārvietošanās līdzeklis jums nesniegs tik daudz brīvības un iespēju apskatīt vietas, kas atrodas nomaļus no tradicionālajām tūristu takām, kā auto. Par to, kā sagatavoties ceļojumam, lasiet šajā rakstā.

Lasīt vairāk...

Kas piestāv tavam uzturam?

Tuvojas vasara, daudzi nomaina garderobi uz spilgtākām krāsām, piemēram, savu drēbju skapi papildina ar koši oranžu blūzi vai kreklu. It kā skaisti, bet vienam izvēlētā krāsa piestāv, citam īsti ne. Ar uzturu ir līdzīgi. Pārtikas un ikdienas interneta lielveikals “Barbora.lv” uz sarunu aicināja uztura speciālisti Viktoriju Zakarkeviču, lai uzzinātu, kas jāņem vērā, plānojot savu individuālo ēdienkarti.

Lasīt vairāk...

"Cert.lv": Pēdējās dienās vērojama ar Krieviju saistītu uzbrucēju interese par valsts nozīmes tīmekļa resursiem

Kopējais kiberapdraudējumu līmenis šobrīd joprojām vērtējams kā augsts, tostarp pēdējās dienās periodiski ir vērojama ar Krieviju saistītu uzbrucēju interese par valsts nozīmes tīmekļa resursiem, aģentūrai LETA sacīja informācijas tehnoloģiju (IT) drošības incidentu novēršanas institūcijas "Cert.lv" pārstāve Līga Besere.

Lasīt vairāk...

Aptauja: tuvākā gada laikā iegadāties auto plāno gandrīz trešdaļa iedzīvotāju

Tuvāko 12 mēnešu laikā pilnīgi jaunu automašīnu plāno iegādāties 5% iedzīvotāju, bet gandrīz jaunu (1-3 gadus vecu) - 4%. Visvairāk to, kuriem ir plāni par auto iegādi, grasās pirkt auto, kas ir vecāks par pieciem gadiem (14% aptaujāto), savukārt vēl 7% meklēs 3-5 gadus vecu automašīnu, secināts “SEB bankas” veiktajā aptaujā.

Lasīt vairāk...

Kurš vainīgs – šoferis vai gājēji?

Teju trīsarpus gadus pēc tam, kad Jūrmalā, Meža prospektā, ar automašīnu tika notriekti četri gājēji, no kuriem divi gūto traumu rezultātā mira, Rīgas rajona tiesas Jūrmalā tiesnese Ingrīda Bite paziņoja savu spriedumu par šo negadījumu uzsāktajā kriminālprocesā. Lai arī gan Valsts policija, kas izmeklēja šo krimināllietu, gan arī prokurore Žaklīna Zemgaliete, kura uztur valsts apsūdzību, uzskata, ka avārijas traģiskās sekas radušās autovadītāja vainas dēļ, tiesnese lēmusi, ka 1947. gadā dzimušais Leonīds Barons ir atzīstams par nevainīgu un attaisnojams.

Lasīt vairāk...

Siguldā atklāta Ata Ieviņa izstāde "Faraona dārgumi: ikonas, relikvijas, konservi"

Kultūras un mākslas telpā “Siguldas devons” atklāta spoža mākslinieka Ata Ieviņa izstāde. Izstādē “Faraona dārgumi: ikonas, relikvijas, konservi” redzamās asamblāžas un instalācijas ir Ata Ieviņa pēdējo gadu laikā radītie vizuālie stāsti, kas realizēti ar dažādu tehniku un glezniecisku elementu palīdzību. Izstādes iekārtojuma scenogrāfiju veidojusi kuratore ir Maira Dudareva.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.