Menu
 

Ceturtdiena, 26 maijs 2022

Pētījums: sveicinoties ar kaimiņiem, cilvēki jūtas par 50% laimīgāki

Spēcīgas sociālās saites ar ģimeni un tuviem draugiem ir ļoti svarīgas cilvēka labklājībai. Ne velti mēdz teikt, ka cilvēks nav vientuļa sala. Izrādās, pat tikai sasveicinoties ar kaimiņu, cilvēki jūtas par 50% laimīgāki, liecina nekustamo īpašumu attīstītāja “Bonava Latvija” mātesuzņēmuma “Bonava” sešās Eiropas valstīs veiktā aptauja. Laimes sajūtu vairo arī tāda saskarsme kā kopīga laika pavadīšana ar kaimiņiem gan pašu mājās vai dārzā, gan ārpus mājām, ciemošanās vienam pie otra un vienkārša saruna.

Lasīt vairāk...

Baldones pilsētas svētku ietvaros jūlijā norisināsies Jāņa Dūmiņa simtgades Dziesmu svētki

30.jūlijā Baldones pilsētas svētku ietvaros, norisināsies vērienīgi Ķekavas novada Dziesmu svētki par godu maestro Jāņa Dūmiņa simtgadei. Noslēguma koncertā, kas norisināsies Vanagkalnu estrādē, piedalīsies vairāk nekā 600 dziedātāju, koklētāju ansambļu, folkloras kopu un pūtēju orķestru, informēja novada pašvaldībā.

Lasīt vairāk...

Par divu personu slepkavību Olaines novadā tiesa piespriež mūža ieslodzījumu

25.maijā Rīgas rajona tiesa, izskatot krimināllietu, kurā apsūdzēts vīrietis par divu personu slepkavību 2020.gada rudenī Olaines novadā, pasludināja saīsināto spriedumu, ar kuru atzina viņu par vainīgu minēto noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā un piesprieda viņam sodu – mūža ieslodzījumu un probācijas uzraudzību uz trīs gadiem un sešiem mēnešiem, informēja Latvijas Republikas prokuratūrā.

Lasīt vairāk...

Enzīmu ābece. Kad un kāpēc tos lietot?

Cilvēka organisma šūnās ir enzīmi, ko pazīstam arī kā fermentus. Noteikti enzīmi ir iesaistīti gremošanas sistēmas darbā, ir tādi enzīmi, kas svarīgi imūnsistēmai, un tādi, kas iesaistās iekaisuma procesa samazināšanā. Tiesa, dažkārt šie dabiskie bioķīmiskie procesi nenorit pietiekami labi un ir vajadzība enzīmus uzņemt papildus.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.