Menu
 

Ceturtdiena, 05 maijs 2022

Baltijas valstu, Polijas un Ukrainas iekšlietu ministri Kijivā paraksta sadarbības deklarāciju

5.maijā Baltijas valstu un Polijas iekšlietu ministri tikās Kijivā, lai parakstītu deklarāciju, kuras mērķis ir spēcināt starpvalstu sadarbību un atjaunot mieru un drošību Eiropas reģionā. Ar šīs deklarācijas palīdzību tiks radīti nepieciešamie nosacījumi, lai pastiprinātu sadarbību iekšlietu jomā un sniegtu saskanīgu un operatīvu atbalstu Ukrainas iekšlietu dienestiem, informēja Iekšlietu minitrijā.

Lasīt vairāk...

Pēteris Strautiņš: Rūpniecība vēstures centrifūgā

Gan marta, gan 1.ceturkšņa rūpniecības dati ir lieliski. Diez vai kāds varēja iedomāties, ka martā, kas bija pirmais "pilnais" kara mēnesis, apstrādes rūpniecības apjoms attiecībā pret februāri augs par 3,3%, palielinot izaugsmi gada griezumā līdz 10%. 1.ceturksnī kāpums pret iepriekšējo periodu un gadu bija attiecīgi 2,9% un 7,4%. Rūpniecībā kopumā pieaugums gada griezumā bija lēnāks (6,3% martā un 4% 1.ceturksnī), jo bija lieli mīnusi enerģētikas datos, kurus savukārt noteica neparasti mazie mīnusi dabā jeb laika apstākļi un arī augstās gāzes cenas.

Lasīt vairāk...

Saeima otrajā lasījumā pieņem jauno "Pašvaldību likumu"

Saeima ceturtdien otrajā lasījumā pieņēma Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) likumprojektu “Pašvaldību likums”. Tas nosaka vietējo pašvaldību darbību regulējumu, paredzot lielākas sabiedrības iesaistes iespējas pašvaldības darbībā, kā arī lēmējvaras un izpildvaras skaidrāku nodalīšanu, pilnveidojot kompetenču un funkciju sadali. Likumprojekts Saeimai vēl jāapstiprina galīgajā lasījumā.

Lasīt vairāk...

Pārstrādei nodotas pirmās 125 tonnas depozīta iepakojuma

  • Publicēts Vide

Depozīta iepakojumu uzskaites un šķirošanas centrā apstrādātas un pārstrādei nodotas pirmās 85 tonnas PET iepakojuma, savukārt izvešanai sagatavotas 40 tonnas alumīnija iepakojuma. Pirmās iepakojumu kravas tiks nogādātas pārstrādei uz pašmāju uzņēmumu AS “PET Baltija” un Vācijas uzņēmumu “Novelis Deutschland GmbH”, informēja SIA “Depozīta Iepakojuma Operators”.

Lasīt vairāk...

Siguldas novadā sākta grantēto ielu un ceļu apstrāde ar putekļu absorbentu

Iestājoties piemērotiem laikapstākļiem, Siguldas novadā notiek pēdējie grantēto ielu un ceļu greiderēšanas darbi, un tiek uzsākta grantēto ielu un ceļu apstrāde ar putekļu absorbentu. Pēc administratīvi teritoriālās reformas novads kļuvis lielāks un šajā gadā ar absorbentu plānots apstrādāt aptuveni 106 kilometrus grantēto brauktuvju, kam kopumā no pašvaldības budžeta šajā gadā piešķirti 83 tūkstoši eiro vienreizējai apstrādei, liecina informācija novada pašvaldības vietnē.

Lasīt vairāk...

Kā izvairīties no "melnajiem caurumiem" atmiņā? Skaidro eksperts

Teju ikviens no mums ir kādreiz pieķēris sevi uzdodam jautājumus – vai es aizslēdzu durvis?  Vai es izslēdzu gludekli? Vai es aiztaisīju logu? Ja vēl neesi tālu no mājas, tad, visticamāk, atgriezīsies, lai apstiprinātu vai noliegtu savas šaubas, bet, ja tomēr jau esi darbavietā vai brīvdienu izbraukumā, šie jautājumi nodarbinās prātu visas dienas garumā. “Gjensidige Latvija” sadarbībā ar “RigaBrain” skaidro, kas vainojams pie “melnajiem caurumiem” atmiņā un ar kādu mehānismu palīdzību varam tos izskaust.

Lasīt vairāk...

No 10.maija gaidāmas izmaiņas septiņos autobusu maršrutos Ropažu un Salaspils virzienā

Atsaucoties pārvadātāja ierosinājumam uzlabot pasažieru ērtībās, no 10.maija gaidāmas izmaiņas maršrutā Nr.5530 Rīga–TEC-2–Saurieši–Jauncekule–Cekule, Nr.6831 Rīga–Kākciems, Nr.6830 Rīga–Juglas iecirknis, Nr.6827 Rīga–Saurieši–Upeslejas, Nr.6829 Rīga–Ropaži, Nr.6835 Rīga–Upeslejas–Jauncekule un Nr.5836 Rīga–Saurieši–Salaspils.

Lasīt vairāk...

Nacionālajā botāniskajā dārzā Salaspilī apskatāmi krupju aizsardzībai veltītie skolēnu darbi

  • Publicēts Vide

Šopavasar Dabas aizsardzības pārvalde (DAP) pirmo reizi īsteno kampaņu “Misija – Krupis. Izglāb princi!”. Tās galvenais varonis ir krupis, kas pavasara migrācijas laikā, šķērsojot intensīvas satiksmes ceļus, bieži iet bojā. Lai pievērstu jauniešu uzmanību šim abiniekam, DAP organizēja radošo darbu konkursu. Tajā iesūtītie vairāk nekā 2000 darbu dažādās tehnikās maijā ir aplūkojami Nacionālajā botāniskajā dārzā Salaspilī.

Lasīt vairāk...

CSP: Martā rūpniecības produkcijas apjoms pieauga par 6,3 %

2022.gada martā, salīdzinot ar 2021. gada martu, rūpniecības produkcijas apjoms pēc kalendāri koriģētiem datiem salīdzināmajās cenās pieauga par 6,3 %, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati. Ražošanas apjoma kāpums bija apstrādes rūpniecībā – par 10 % un ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē – par 9,2 %. Savukārt elektroenerģijas un gāzes apgādē bija kritums par 18,6 %, samazinoties koģenerācijas stacijās saražotās elektroenerģijas apjomam un gāzes piegādei patērētājiem.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.