Menu
 

Pirmdiena, 23 maijs 2022

Kiberdrošības galvenais cietoksnis – pats ierīces saimnieks

Lai tavs viedtālrunis nepavērstos pret tevi un sērfojot internetā justos tik pasargāti kā cietoksnī, ir vērts pievērst īpašu uzmanību drošībai gan izvēlētā satura, gan komunikācijas ziņā. Ir pagājuši tie laiki, kad lielākais drauds datoriem un viedierīcēm bija īpaši radītas vīrusu programmas. Tagad bieži vien kaitējumu sev nodara pats lietotājs neuzmanības vai paviršības dēļ. Taču, ievērojot dažus vienkāršus kiberdrošības noteikumus, jebkura viedierīce kļūs par labāko draugu un palīgu ikdienā.

Lasīt vairāk...

Tiešraidē vērojams zaļo vārnu apdzīvots būris Garkalnes apkārtnē

Latvijas Ornitoloģijas biedrība sadarbībā ar uzņēmumu “Rīgas meži” aicina vērot tiešraidē zaļo vārnu dzīvi vienā no to ligzdošanas būriem Garkalnes apkaimē. Zaļā vārna ir viens no retākajiem Latvijas ligzdojošajiem putniem, kas mūsdienās sastopams tikai Pierīgas mežos. Tiešraide ir skatāma Latvijas Ornitoloģijas biedrības “Youtube” kanālā.

Lasīt vairāk...

Aptauja Ogrē. Vai mūsdienās ir viegli atrast darbu?

Aprīļa beigās reģistrētā bezdarba līmenis Latvijā bija 6,5 procenti no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir par 0,3 procentpunktiem mazāk nekā marta beigās, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras publiskotā informācija. Aprīļa beigās bija reģistrēti 57 223 bezdarbnieki jeb par 2976 mazāk nekā mēnesi iepriekš, kad aģentūrā bija reģistrēti 60 199 bezdarbnieki. Zemākais reģistrētā bezdarba līmenis aprīļa beigās joprojām bija Rīgas reģionā – 4,6 procenti no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir par 0,1 procentpunktu mazāk nekā mēnesi iepriekš. Augstākais reģistrētā bezdarba līmenis ir Latgales reģionā – 14,2 procenti, kas ir kritums par 0,6 procentpunktiem salīdzinājumā ar marta beigām.

Lasīt vairāk...

Datorspēles – hobijs vai profesionāla karjera?

Lai gan datorspēles pierasts uzskatīt par brīvā laika pavadīšanas veidu, patiesībā tām ir vairākas funkcijas – viens ir izklaidēt, otrs ir vairāk kā rotaļa un sacensība un trešais veids ir izglītojošās spēles jeb apmācību simulatori. Un vēl datorspēles var būt arī profesionāla nodarbošanās un apzināta karjeras izvēle – ne tikai to spēlēšana, bet arī izstrāde.

Lasīt vairāk...

"Tīraines staļļi" pārstāve uzvar LJF kausa pirmajā posmā

  • Publicēts Sports

21.un 22.maijā sporta centrā “Kleisti” tika aizvadīts pirmais šīs sezonas Latvijas Jātnieku federācijas  (LJF) kausa izcīņas pirmais posms šķēršļu pārvarēšanā. Pieaugušo konkurencē uzvaru sarežģītākajā maršrutā izcīnīja z/s “Tīraines staļļi” pārstāve Anna Arhipova ar Hanoveras šķirnes ķēvi Liviana, informēja LJF preses dienestā.

Lasīt vairāk...

CSP: Ražotāju cenu līmenis gada laikā palielinājies par 29,9 %

2022.gada aprīlī, salīdzinot ar 2021. gada aprīli, vidējais ražotāju cenu līmenis Latvijas rūpniecībā palielinājies par 29,9 %, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati. Vietējā tirgū realizētajai produkcijai cenu līmenis palielinājās par 39,6 %, eksportētajai produkcijai – par 21,8 %. Eksportam uz eirozonas valstīm cenas pieauga par 26,5 %, eksportam uz ārpus eirozonas valstīm – par 17,9 %.

Lasīt vairāk...

Foto: Jūrmalā uzzied 30 000 tulpju

Ik gadu pavasara un vasaras sezonā Jūrmala iekrāsojas skaistā ziedu rotā. Šobrīd Jūrmalas parkos un skvēros uzplaukuši koši pavasara ziedi – 31 tūkstotis tulpju, hiacinšu un 15 tūkstoši atraitnīšu dzeltenās, oranžās, violetās un sārtās krāsās.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.